• A téli szezonban a hét hat napján, délutánonként tart nyitva a Kabai Gyógyfürdő.

  • Minősített gyógyvízzel töltött szabadtéri medencékkel és kedvező jegyárakkal várják a fürdőzőket.

Hajdú-Biharban irigylésreméltóan széles a termálfürdős kínálat. Hajdúszoboszló és Debrecen hatalmas fürdőkomplexumai, vagy éppen az olyan feltörekvő fürdők, mint a berettyóújfalui Bihar Termálliget mellett több kisebb termálfürdő is van a megyében. Ráadásul az utóbbiak közül néhány szintén minősített gyógyvízzel büszkélkedhet.

A „kicsik” közé tartozik a – Hajdúszoboszlótól délnyugatra 20 kilométerre található – Kabai Városi Gyógyfürdő, amit már sokszor emlegettünk, de érdemes újra és újra felhívni rájuk a figyelmet, mert sokan még nem ismerik. Pedig akik télen is a szabadtéri medencés fürdőket keresik, azoknak jó választás lehet, ráadásul kimondottan kedvezőek a jegyáraik.

A fürdő a település központjában, könnyen megközelíthető helyen található. Különlegességének számít, hogy gyógyfürdő címmel is rendelkezik, azaz gyógykezeléseket is biztosítanak. A gyógyvizes medencefürdőn felül gyógymasszázs, vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, elektroterápiás kezelések jelentik a választékot.

A minősített gyógyvizük alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos összetételű és mozgásszervi problémák, elsősorban térd- és csípőízületi betegségek kezelésére alkalmas. Ráadásul van olyan összetevője, ami alapján kiemelkedik az országos mezőnyből is, erről nemrég itt írtunk részletesebben.

Termálfürdő Kabán a téli napfényben

A Kabai Gyógyfürdő egész évben üzemel, de a téli szezonban kicsit kurtább nyitvatartással: október közepe óta hétfőnként zárva vannak, a hét többi napján délben nyitnak és 18 órakor zárnak. Utóbbi egy órával rövidebb nyitvatartási időt jelent, mint a tavalyi téli szezonban, viszont most a jegyárakat is téliesítették. Azaz a korábbi délutáni jegyárak érvényesek. A felnőtt belépő 1600 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak 1200 forint, gyerekeknek 1000 forint. Helyi lakosoknak mindebből kedvezményt is biztosítanak.

Ma még zárva vannak, de holnaptól szilveszterig nyitva tart a fürdő. Mindegyik nap a megszokott módon 12 és 18 óra között.

Kabai gyógyfürdő termálmedencéje

Érdemes megnézni a települést bemutató kisfilmet is, amiben a gyógyfürdő is feltűnik:


Karácsony után újranyit egy termálfürdő Szolnokon. Erről itt olvashat bővebben.