• Sokan keresik fel a nyári időszakban a Bihar Termálliget fürdőt, ami azonban télen is jó választás lehet.

  • Értékarányos jegyárakkal várja a vendégeket a minősített gyógyvízzel rendelkező berettyóújfalui termálfürdő.

A Debrecentől nagyjából 40 kilométerre fekvő Berettyóújfalu fürdője jelentős múltra tekinthet vissza. A mai Bihar Termálliget elődjét ugyanis 1927 júniusában nyitották meg, ami akkor még csak egy 10×25 méteres szabadtéri medencéből állt. Azonban ezzel jó egy hónappal megelőzték Hajdúszoboszlót, ahol az első kezdetleges fövenyfürdőt 1927. július 26-án adták át.

A berettyóújfalui strand kezdetben hideg vizes volt, majd az 1950-es évek végén termálvizet is találtak. A településen feltörő – a térségre jellemzően aranybarna színű – víz 1997-ben gyógyvíz minősítést is szerzett. A vizsgálatok alapján az itt található nátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas gyógyvíz főként degeneratív mozgásszervi betegségek esetén lehet jótékony hatású.

A berettyóújfalui Bihar Termálliget történetében fontos mérföldkőnek számított az idei év, ugyanis 2023 nyarának első napján átadták a felújított és kibővített fedett fürdőrészleget, ami egy 3,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztés révén valósulhatott meg.

Sokan a szezonálisan üzemelő, hatmedencés strandi rész miatt kedvelik a berettyóújfalui fürdőt, viszont a fedett részleg a mostani téli időszakban is egész jó választás lehet. Ráadásul egy kinti meleg vizes medence ilyenkor is a vendégek rendelkezésére áll.

A fedett fürdőben 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medence, 30-32 Celsius-fokos vizű tan- és tornamedence, továbbá 27 Celsius-fokos vizű, 25 méteres úszómedence jelenti a választékot. Ezen felül a fürdő szaunavilágában finn szauna, gőzkabin, infraszauna és sószoba is található.

Berettyóújfalui Bihar Termálliget fedett fürdője

A Bihar Termálliget teljesen értékarányos jegyárakat kínál. A fedett fürdőbe egy felnőtt belépő 2500 forintba, gyerekeknek, diákoknak és 65 év felettieknek 2000 forintba kerül. A szaunavilágba szóló jegy ára pedig 1500 forint.

Bihar Termálliget fürdő fedett medencecsarnok

Könnyű fejben tartani a nyitvatartási idejüket, hiszen a hét minden napján 8 és 20 óra között várják a fürdőzőket. Akár az év végi ünnepi időszakban is érdemes ide utazást tervezni, hiszen egyedül december 24-én lesz zárva a fürdő. Illetve még annyiban módosul a nyitvatartás a megszokotthoz képest, hogy december 25-én és január elsején délben nyitnak, szilveszter napján pedig délben zárnak.

gyógymedence a Bihar Termálliget fedett részlegében

Itt olvashat arról, hogy isiász esetén milyen megelőzési és kezelési lehetőségeket nyújtanak a gyógyfürdők.