• Már régóta szükség lenne a balmazújvárosi termálfürdőt ellátó termálkutak nagyjavítására.

  • Erre korábban nem került sor és sajnos meghibásodtak a kutak, emiatt a fürdőt is bezárták, azonban a város polgármestere ma reggel egy jó hírt közölt.

Múlt héten írtunk arról, hogy a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő ősz óta sorozatos műszaki problémákkal küszködik. Emiatt október nagy részében zárva volt a fürdő, majd, amikor újranyitottak, akkor a termálkútjaik meghibásodása miatt néhány nappal később újra be kellett zárni a gyógyfürdőt. Ezt követően egy darabig a színvonalas szaunarészlegüket ugyan hétvégére megnyitották, de december elseje óta már ez sem üzemel.

A város múlt heti képviselő-testületi ülésén is téma volt a fürdő helyzete. A termálkutak javításával kapcsolatos határozati javaslatról tárgyaltak, majd szavaztak a képviselők. Azonban ez – 6 igen és 6 tartózkodás mellett – nem kapott többséget. Ez alapján finoman szólva sem úgy tűnt, hogy gyorsan újranyithatnak, azonban ebben talán változás lehet.

Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere ugyanis a ma reggeli Facebook videójában szóba hozta a Kamilla Gyógyfürdőt, illetve a termálkutak helyzetét. Felidézte, hogy hónapokkal ezelőtt a képviselők elé terjesztették a kutak kérdését. Már akkor látszott, hogy problémák lehetnek. Viszont a képviselők gyakorlatilag jegelték ezt a problémát, nem tettek lépéseket.

„Azonban el tudom mondani, hogy a megoldást megtaláltuk, és ha minden igaz, akkor ma-holnap a kutak próbaüzeme elindul” – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy ettől függetlenül a már régóta esedékes nagyjavítás nem odázható el.

Egyelőre tehát még a nyitás pontos dátuma nem ismert, nyilván ez a próbaüzem sikerétől is függ. Mindenesetre most sokkal jobbnak tűnik a helyzet, mint egy héttel ezelőtt.

Kamilla Gyógyfürdő beltéri medence, belépő ár