• Nem működnek a termálkutak, emiatt a fürdőrész már jó ideje nem üzemel.

  • Ettől a héttől pedig már a szaunarészleg sem lesz nyitva.

A balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőt mostanában sorozatos műszaki meghibásodásokkal küszködik. Műszaki okok miatt októberben és novemberben gyakorlatilag alig működött a létesítmény.

Október 6. és 21. között teljesen zárva volt a fürdő, majd újranyitottak. Ez viszont csak három napig tartott és az utolsó nap – október 23-án – már nem lehetett használni a meleg vizes medencéket, hanem csak a szaunát. Október 24-én újra bezárták a fürdőt. Ugyanakkor október vége óta legalább részlegesen nyitva tartottak.

A részleges nyitvatartás azt jelentette, hogy péntek délután, valamint szombaton és vasárnap – az amúgy rendkívül színvonalas – Szauna Falu a vendégek rendelkezésére állt. Pénteken a bio- és a tüzes szaunák, a gőzkabin, infraszauna, sószoba működött. Hétvégén mindez a Kelo szaunával és a 100 fős szaunaházzal egészült ki. A fürdő többi része viszont zárva tartott.

Ettől a héttől, tehát december elsejétől kezdődően viszont már a szaunarészleg sem fog üzemelni, azaz teljesen zárva lesz a fürdő. Nem tudni, hogy mikor nyitnak újra és igazából a kilátások sem túl jók.

Tegnap képviselő-testületi ülést tartottak a városban, ahol a Kamilla Gyógyfürdő is szóba került. Egy előterjesztés kapcsán elhangzott, hogy leálltak a termálkutak szivattyúi. A hiba nem a semmiből jött, ugyanis már korábban szó volt arról, hogy a termálkutak felújítását el kellene végezni, de erre akkor nem került sor. Mostanra viszont már halaszthatatlan lenne a javítás, hiszen így nem tud üzemelni a fürdő.

Azonban a kutak javításával kapcsolatos határozati javaslat – 6 igen és 6 tartózkodás mellett – nem kapta meg a szükséges támogatást. Azaz egyelőre finoman szólva sem látszik közelinek az újranyitás.

élménymedencék a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőben

Vannak azért jó hírek is: pénteken két termálfürdő újranyit, amiről itt olvashat bővebben.