• Jó hét lesz ez, hiszen egy tavaly óta zárva tartó élményfürdő, valamint az ország keleti régiójának egyik szuper termálfürdője is újra megnyitja kapuit.

  • Az Ellipsum Élményfürdő és az Aquacinema fürdő is december elsejétől, azaz péntektől várja a vendégeket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg egyik kedvelt termálfürdőjének számít a kisvárdai Aquacinema. A csúszdaparkot is magában foglaló strandi rész a nyári idényben üzemel, idén szeptember 14-ig voltak nyitva. A fedett wellness részleget pedig a szezonon kívül üzemeltetik.

Utóbbi nyitására a strandidény végét követően egy kicsit várni kellett , de mint kiderült, mostanra befejeződött a termálmedencék műszaki felújítása és december elsejétől, péntektől már ismét várják a fürdőzőket. Az Aquacinemában termálmedencék, bébi és gyermek medence, jacuzzi, Kneipp-medence, továbbá szaunavilág jelenti a választékot. Fontos tudni, hogy a mostani, téli időszakban nem lesznek minden egyes nap nyitva, a fürdő a hét utolsó négy napján látogatható.

A fürdő csütörtökönként 11-től 21 óráig, péntekenként 12-től 20 óráig, hétvégén 11-től 20 óráig lesz nyitva. A szauna csütörtökön és pénteken 16 órakor, hétvégén 14 órakor nyit. Az Aquacinema egyébként kitűnő, nátrium-karbonátos, metakovasavban gazdag gyógyvízzel rendelkezik, amelynek gyógyhatásáról korábban itt írtunk.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

A héten lesz egy másik fürdőnyitás is, ugyanis szintén december elsejétől újra üzemel a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő. A 2021 nyarán átadott fürdőt tavaly októberben zárták be. Az elmúlt bő egy évben elvégezték a szükségessé vált garanciális javításokat, ezek közé tartozott, hogy majdnem mindegyik medencét visszabontották és újraburkolták.

A nyitás napjára, sőt a nyitó hétvégére is programokkal készülnek. Pénteken csúszdaversennyel, latin tánczenével, éjszakai fürdőzéssel várják az első idei vendégeket. Szombaton és vasárnap aquafitnesz, bábszínház, csúszdaverseny is lesz náluk, továbbá vasárnap megtartják a II. Barlangfürdő – Ellipsum Mikulás trail futóversenyt.

Az újranyitó élményfürdő jegyárairól nemrég itt írtunk. Ezek egyébként tavalyhoz képest nem változtak, nagyjából hasonló jegyárakat kínál a Miskolctapolca Barlangfürdő és az Ellipsum.

Itt olvashat arról, hogy mit jelent pontosan az az új szabály, ami miatt hamarosan egyes medencékben nem gyógyvíz, hanem gyógyhatású víz lesz.