• A Balaton közelében található buzsáki Csiszta Fürdő december első napjától átáll a téli nyitvatartásra.

  • Ezzel párhuzamosan változik a jegyár és a fürdőhöz vezető kisvasút menetrendje is.

A Balaton déli partjának közelében található Buzsák község termálfürdője decembertől április elejéig mindig rövidített nyitvatartással üzemel. Ez azt jelenti, hogy a mostani 9 és 18 óra közötti nyitvatartás helyett péntektől kezdődően 11 órától 17 óráig lesznek nyitva. Ez a hét minden egyes napjára érvényes.

A rövidebb nyitvatartás miatt a jegyárakon is változtatnak. Jelenleg a napijegy 2400 forintba kerül, ami december 1-jétől 2000 forintra, gyerekeknek és helyi lakosoknak 1700 forintra változik. A téli szezonban egy büfé áll a fürdővendégek rendelkezésére.

A termálfürdő nyitvatartásával párhuzamosan a Balatonfenyves és Csisztafürdő állomás között közlekedő kisvasút menetrendje is változik. A téli idényben a napi öt helyett négy vonatpár közlekedik a balatoni település és a fürdő közelében fekvő állomás között. A Balatonfenyvesről 9:10-kor induló és 9:55-kor visszainduló járat kerül ki a menetrendből.

December első napjáról – várhatóan 2024 áprilisának elejéig – tehát így néz ki a kisvasút menetrendje:

Balatonfenyvesről indul
11:10, 13:10, 15:10, 17:10

Csisztafürdő állomásról indul
11:55, 13:55, 15:55, 17:55

A kisvasút menetideje továbbra is 35 perc, az egy útra szóló teljes árú menetjegy 340 forintba kerül. A kisvasútra az országbérlet és a somogyi vármegyebérlet is érvényes.

Csiszta Fürdő

Itt olvashat arról, hogy hamarosan javulni fog Csiszta Fürdő közúti megközelíthetősége Fonyód irányából.

December első napján az ország másik felén újranyitnak két fürdőt, erről pedig itt talál bővebb információkat.