• Szilveszteri fürdőbulik országszerte; jó hírek a Kamilla Gyógyfürdőről; hamarosan elkészül a Hagymatikum fürdő új részlege; fényvonattal Csiszta Fürdőre; csonttörés utókezelése gyógyfürdőben; fürdőkezelések isiász esetén; gyulladáscsökkentő gyógyvizek; bihari termálfürdős tipp.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Egyes termálfürdőkben már hagyománya van annak, hogy éjszakai fürdőzéssel, sőt esti fürdőbulival készülnek az év utolsó éjszakájára. Itt gyűjtöttük össze azokat a fürdőket, ahol esti program is lesz idén szilveszterkor.

Zárva tart a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő, de most megcsillant az újranyitás lehetősége. Amennyiben sikerül megjavítani a fürdő termálkútjait, akkor talán hamarosan újranyithatnak. Egy fővárosi fürdős hír: felújították és kibővítették az egyik kerületi uszoda wellness részlegét, amitől itt olvashat bővebben.

Már 95 százalékos készültségnél jár a makói Hagymatikum új részlegének az építése. A város polgármestere egy rádióinterjúban arról is beszélt, hogy nagyjából mikorra várható a fürdőegység nyitása.

Egy hónapig feldíszített fényvonatok közlekednek a balatonfenyvesi kisvasút mindkét vonalán. Ez azt jelenti, hogy Somogyszentpál mellett a Csiszta Fürdő közelében található állomásra is a fényfüzéres kisvasúttal lehet eljutni. Erről itt olvashat további részleteket.

Csonttörést követően segítheti-e a gyógyulást a gyógyvizes fürdőzés? A medencefürdőn felül még milyen kezelés jöhet szóba? Rheumatoid arthritis esetén javasolható-e a gyógyvizes fürdőzés? Ezeket a kérdéseket tettük fel a Bükfürdő Thermal & Spa reumatológus szakorvosának. Itt találják a doktornő válaszait.

Tudta, hogy néhány hazai gyógyfürdőnek gyulladáscsökkentő hatású gyógyvize van? Melyik összetevő rendelkezik ezzel a hatással és hol találhatók ezek a termálfürdők? Ide kattintva elolvashatja.

törökfürdő Egerben

Isiász, azaz ülőidegzsába esetén érdemes-e gyógyvizes fürdőt felkeresni? Egyáltalán szabad-e? Itt talál erről a témakörről információkat. A szőlőgyógymódról hallott már? Nagyjából 100 éven keresztül egyes fürdőhelyeken alkalmazták ezt a kezelést. Még könyvet is írtak a különleges szőlős gyógymódról.

A berettyóújfalui Bihar Termálliget fürdőt sokan kedvelik a nyári időszakban. Viszont az idén átadott – felújított és kibővített – fedett részlegüknek köszönhetően télen is jó választás lehet a fürdő. Ráadásul a belépőáraik is kedvezők. Hogy mennyire? Itt megtudhatja.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.