• December 6-tól kezdődően fényvasút jár a nagybereki kisvasút vonalain.

  • Somogyszentpál mellett Csisztafürdő állomásra is járnak a feldíszített vonatok.

Idén is egy különlegességgel készül az év végi ünnepi időszakra a balatonfenyvesi kisvasút. December 6. és január 7. között ugyanis fényfüzérekkel feldíszített vonatok járnak a Balatonfenyvesről induló vonal mindkét szárnyán, azaz Csisztafürdő és Somogyszentpál állomásokig. A kocsikat belülről is feldíszítették, így a gyerekek egy varázslatos mesevilágba csöppenhetnek a kisvasúton.

Akik a termálfürdő irányába indulnának Balatonfenyvesről, azoknak fontos tudni, hogy nemrég a fürdő nyitvatartása és ezzel párhuzamosan a vonatok menetrendje is módosult. Csiszta Fürdő átállt a téli nyitvatartásra, ami azt jelenti, hogy a hét minden napján 11 és 17 óra között várják a vendégeket.

A téli menetrend idején Balatonfenyvesről 11:10-kor, 13:10-kor, 15:10-kor és 17:10-kor indulnak Csisztafürdő állomásra a vonatok. Visszafelé 11:55-kor, 13:55-kor, 15:55-kor és 17:55-kor járnak, a menetidő 35-35 perc.

Az egy útra szóló, teljes árú menetjegy ára jelenleg 340 forint, de a vonalra az országbérletek és a somogyi vármegyebérletek is érvényesek.

A Balaton-közeli termálfürdőkről itt olvashat.