• Téli szünetre ment a tóalmási fürdő, újranyitott a Kék Lagúna, a Csepeli Strandfürdő és a Pacséri Termálfürdő; új gyógyhelye lehet jövőre az országnak; fürdőtippek csontritkulás esetén; teljes árú fürdőbelépők 2000 forint alatt; last minute kedvezmény Berekfürdőn.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A fürdők terén zárás és több újranyitás is volt ezen a héten. Elkezdődött a Tóalmáson található gyógyvizes strandfürdő egy hónapos téli leállása. Ugyanakkor a két ünnep között 2 napra kinyitnak. Ide kattintva megtudhatja, hogy mikor lesz nyitva év végén a termálfürdő.

A hét azzal indult, hogy újra megnyitotta kapuit a Csepeli Strandfürdő, ahol sátorral fedett úszómedence, valamint termálvizes ülőmedence áll a vendégek rendelkezésére. Ráadásul a kerületben élőket jelentős kedvezménnyel várják, a csepeli nyugdíjasok számára pedig ingyenes fürdőzési lehetőséget is biztosítanak. A nyugdíjasok termálfürdőzési lehetőségére ott is gondolnak, ahol nincs helyben fürdő: az egyik dunántúli kisváros egy tőlük 50 kilométerre található gyógyfürdőben biztosít kedvezményt a nyugdíjas lakóik számára.

Több mint egy hónapig volt zárva Izland leghíresebb termálfürdője, a Kék Lagúna. Elmúlt a veszélye annak, hogy a vulkanikus tevékenység közvetlen veszélyt jelentsen a fürdőre nézve, így ma újranyitottak, bár egyelőre csak részlegesen. Még egy újranyitás: egy technikai probléma miatt a Pacséri Termálfürdő is zárva tartott néhány napig, de a héten már újra elérhetővé vált a szolgáltatásuk.

Nagy esélye van annak, hogy 2024-ben a Ceglédi Gyógyfürdő gyógyhely címet is kapjon. Erről, illetve a népszerű fürdő idei évének alakulásáról itt olvashat bővebben. A csontritkulás kezelése és megelőzése terén milyen fürdőkezelések jöhetnek szóba és mikor kell óvatosnak lenni? Itt talál további információkat erről a témáról.

Vannak még olyan termálfürdők az országban, ahol a teljes árú belépő kevesebb mint 2000 forintba kerül. Hogy merrefelé vannak? Itt elolvashatja. A karácsony előtti napokra nagyon jó akciót hirdetett a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő. Tényleg ritka az ennyire jelentős kedvezmény, így aki teheti, annak érdemes kihasználnia ezt a lehetőséget.

Berekfürdő kék csempés gyógymedencéje

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.