• Szerencsére kevesebb mint egy hétig tartott csak a kényszerű zárvatartás Pacséron.

  • Mától újra várják a fürdőzőket.

Egy technikai probléma miatt december 7-én, múlt csütörtökön váratlanul bezárták a Pacséron található termálfürdőt. A jó hír viszont az, hogy december 13-tól, a mai naptól kezdődően már újra fogadnak vendégeket – a hét minden napján 11 és 19 óra között.

Pacsér Szerbiában, azon belül a Vajdaság északi részén, a magyar államhatár közelében fekszik. Talán így könnyebb behatárolni: Bajától mintegy 60 kilométert, a bácsalmási határátkelőtől pedig csak 17 kilométert kell utazni a termálfürdőhöz.

2014-ben nyitották meg a létesítményt, ami kezdetben egy termálvizes tófürdőből állt. A sekély vizű, kavicsos aljú tó vize 2015-ben lilává változott, sokaknak valószínűleg ennek kapcsán lehet ismerős a fürdő. A tófürdő-jelleg eleinte csak szezonális működést tett lehetővé, azonban 2018-ban egy kicsi, kétmedencés fedett részleget is átadtak. Azóta egész évben nyitva tartanak. Akik amúgy nem fázósak, azok télen is megmártózhatnak a tóban, mert nem eresztik le a vizét.

A pacséri jegyárak magyar szemmel nagyon kedvezőek. Egy felnőtt belépőjegy 400 szerb dinárba, a gyerekjegy 200 dinárba kerül. Ez átszámítva 1260, illetve 630 forintot jelent. Azt viszont fontos tudni, hogy a fürdőben, illetve a fürdő büféjében csak dinárral lehet fizetni, ezért aki ellátogatna ide, az mindenképpen váltson előtte pénzt.

Pacsér Gyógyfürdő fedett fürdő

Pacsér fedett gyógyfürdő

A kis fürdőre idén nyáron egy szerb hírportál is rácsodálkozott, erről itt írtunk bővebben.