• Az őszi szezonban egész jó vendégforgalmat ért el a Ceglédi Gyógyfürdő, ahol jelentős energetikai korszerűsítés is zajlik.

  • Jövőre elkezdődhet az új gyógyászati részleg építése és megszerezhetik a gyógyhely minősítést.

Szűcs Ádám, a Ceglédi Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója volt a Ceglédi Városi Televízió vendége és ennek kapcsán több érdekességet is megemlített (a teljes beszélgetést lejjebb görgetve megnézhetik). Szűcs Ádám elmondta, hogy alapvetően elégedettek az őszi vendégforgalom alakulásával, a korábbi évhez képest 10-15 százalékkal nőtt a vendégszámuk.

Idén átadtak egy vadonatúj szabadtéri medencét, ami hibrid rendszerű. Ez azt jelenti, hogy a nyári szezonban élménymedenceként, azon kívül pedig gyógyvizes medenceként üzemel.

Kevésbé örömteli esemény volt a június 23-i vihar, ami jelentős károkat okozott a fürdőben. Emiatt az úszómedencét és a négypályás családi csúszdát már nem is lehetett használni a szezon hátralévő részében. Szűcs Ádám ennek kapcsán elmondta, hogy ezeknek a javítása már elkezdődött és a jövő nyári szezonban már újra használhatják a vendégek.

Szóba került, hogy egy jelentős energetikai korszerűsítés is zajlik a Ceglédi Gyógyfürdőben. Ennek során többek között megtörtént a főépület hőszigetelése, valamint az összes nyílászáró cseréje. Előzetesen 20-25 százalékos megtakarítást vártak az energiaköltségek terén, de az ügyvezető szerint ez akár még ennél is jelentősebb lehet.

A jövőben egy új gyógyászati szárnnyal is bővülni fog a fürdő. Hamarosan kiírják a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzést, azaz a jövő év során már elkezdődhet az építkezés, ami várhatóan 14 hónapon át fog tartani.

A termálvizük gyógyvíznek számít, a fürdő gyógyfürdő minősítéssel rendelkezik, de szeretnék a gyógyhely címet is megszerezni. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatokkal – például orvosi kutatás, zajszint és levegőtisztaság mérése – jól haladnak. A minősítés megszerzéséhez szükséges teljes dokumentáció jövő év júliusára állhat össze és várhatóan 2024 második felében kaphatják meg hivatalosan is a gyógyhely címet.

gyógyvizes medence a ceglédi fürdőben

Jó hír, hogy a nyári szezon kezdetéig nem terveznek áremelést. Azoknak pedig nem árt sietni, akik a fürdőben töltenék a szilvesztert, ugyanis hatalmas az érdeklődés az évzáró fürdőbulijuk iránt. Jelenleg már a jegyek 75 százalékát értékesítették, amire időarányosan eddig még soha nem volt példa.


További szilveszteri fürdőbulikról itt olvashat.