• Le a kalappal a Ceglédi Gyógyfürdő dolgozói előtt, hiszen néhány nap alatt gyakorlatilag teljesen rendbe hozták a viharkárokat szenvedett fürdőt.

  • Július 8-tól újraindulnak a megszokott hétvégi éjszakai fürdőzések is.

A fürdőüzemeltetés időnként komoly kihívásokat tartogat. Emlékezetes, hogy tavaly a nyár első napja egy tűzesettel indult a Túrkeve Termálfürdőben. Az első hírek ijesztőek voltak, de végül egynapos üzemszünetet követően már újra is nyitottak, a strandidény kezdetére pedig – a leégett szauna kivételével – minden szolgáltatásuk elérhetővé vált.

Nemcsak a tűz, hanem a szél és az eső is problémát okozhat. A június 23-i vihar több hazai fürdőt is érintett, de a legnagyobb csapást a Ceglédi Gyógyfürdőre mérte. A Facebook oldalukon visszakereshetők a vihar másnapján készült fotók, amelyek hatalmas károkról tanúskodtak. A fürdő szabadtéri részén a szél ágakat tört le, fákat döntött ki, árnyékoló ponyvákat szakított szét, némelyik medencében sáros víz állt. Ráadásul a gépészeti berendezések is károsodtak.

A képeket nézve egy többnapos zárvatartás sem lett volna meglepő, de a fürdő dolgozóinak köszönhetően villámgyorsan rendezték a soraikat. Csupán egyetlen napig tartottak zárva és múlt vasárnap már részben újra megnyitották a fürdőt. Akkor már a csúszdapark és két szabadtéri medence is a vendégek rendelkezésére állt. A hét elejétől kezdődően pedig fokozatosan üzemelték be a fürdő többi szabadtéri és fedett medencéjét.

Csütörtökre már gyakorlatilag teljessé vált a kínálat, az aquapark mellett a fedett fürdő és strandi rész medencéinek a többsége a vendégek rendelkezésére állt. Egyetlen kivételt a viharban károsodott úszómedence jelenti. Illetve a csúszdaparkon belül a négypályás családi csúszda az idei szezonban nem üzemel. Azért még ezzel együtt is messze bőséges nyáron a ceglédi medenceválaszték, ami amúgy is nemrég bővült egy újabb szabadtéri medencével.

gyógyvizes medence a ceglédi fürdőben

A vihar másnapján értelemszerűen elmaradt az esti fürdőzés, de a korábban július elsejére beharangozott születésnapi éjszakai fürdőzést is kénytelenek voltak lefújni. A jó hír viszont az, hogy július 8-tól már újraindulnak a hétvégi esti fürdőzések. A fürdő 20. születésnapi buliját pedig majd augusztus 26-án pótolják egy 20 órától éjjel 2-ig tartó zenés fürdőzéssel.