• A héten birtokba vehették a vendégek a dévaványai fürdő kültéri részét; szabadstrandot nyitottak Budán; fejlesztés kezdődött Gyulán; karbantartási leállás a fővárosban; dr. Moll Károly megfigyelései; Bács-Kiskun gyógyvizes fürdői.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Még a mögöttünk álló hétre is akadt fürdőnyitás. A Békés megyei Dévaványán július elsejétől látogatható a strandi rész, ami négy szabadtéri medencét foglal magában. A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kedvező árú strandbelépőkkel várják a vendégeket.

Megnyitott egy folyóparti szabadstrand is, méghozzá Budapesten. Az ingyenesen látogatható, szép környezetben fekvő strandról itt tudhat meg további információkat.

A héten egy egész komoly, közel egymilliárd forint értékű fejlesztés kezdődött a Gyulai Várfürdőben. A munkák tíz hónapot vesznek igénybe és várhatóan jövő év áprilisában vehetik birtokba a vendégek a megújult és kibővített épületrészt. A fejlesztésről itt talál további információkat.

A Jászság legolcsóbb szezonális termálstrandján egy felnőtt fürdőbelépő csak 1500 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1200 forintba kerül. Nagyon jó, hangulatos fürdőről van szó, amiről itt olvashat el minden tudnivalót.

A fürdőtippeknél maradva: akik a Dunántúlon keresnek kisebb, de cserébe olcsóbb belépőket kínáló termálvizes fürdőket, azoknak adunk két tippet. Mindkét fürdő öt medencével rendelkezik és Sárvár közelében találhatók.

Nyáron is akadnak részleges és teljes karbantartási szünetek a fürdőkben. Még a korábbi héten számoltunk be arról, hogy július végén pár napig zárva lesz a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő három fedett medencéje. A fővárosi fürdőket érintő hír pedig az, hogy hamarosan kéthetes leállást tart a Veli Bej törökfürdő is.

Az Arcanummal együttműködésben készülő legfrissebb cikkünkben arról írtunk, hogy dr. Moll Károly, Hévíz legendás fürdőorvosa mit tartott a hévízi fürdőzés két nagy előnyének. Bács-Kiskun megyében keres gyógyvizes fürdőket? Nos, ott aztán van miből válogatnia, itt találja a listájukat.

Barack Termál kültéri gyógyvizes medence

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.