• Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere június 30-án megnyitotta a Római-parti Plázs harmadik szezonját.

  • A fürdőhelyet idén augusztus 20-ig vehetik igénybe a látogatók, akik természetes környezetben, tiszta, gondozott partszakaszon ingyenesen pihenhetnek.

A Plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását természetesen az idei évben is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. Az érintett partszakaszon a meder kotrása megtörtént, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte.

A vízminőség ellenőrzése a nyitva tartás teljes ideje alatt folyamatosan ismétlődik majd. Amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségnek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

NYITVATARTÁS: 2023. június 30. és augusztus 20. között, mindennap 10:00–19:00

HELYSZÍN: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta

BICIKLIVEL: az Óbuda-Pénzügyőr SE területén kerékpártárolási lehetőség biztosított

AUTÓVAL: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca