• Akik a kisebb termálfürdőket részesítik előnyben, azok Sárvár közelében két ötmedencés fürdőt is találhatnak.

  • Az áraik barátságosak, ráadásul az egyik fürdő minősített gyógyvízzel is büszkélkedhet.

Vas megye gazdag termálvizes fürdőhelyekben, ezen a vidéken nagy fürdőkomplexumok és kisebb, de hangulatos termálfürdők egyaránt megtalálhatók. Most két tippet adunk az utóbbiak közül. Azok, akik ismerik Sárvárt, könnyen rábukkanhatnak ezekre a településekre, mivel Borgáta és Mesteri mindössze 15-18 kilométerre délkeletre található a híres üdülőhelytől.

Borgátán és Mesteriben együtt sem érti el az 500 főt a lakosságszám. Azonban mindkét községnek közös a múltjában az 1960-as években zajló olajkutatási hullám, valamint az, hogy mindkét helyen fekete arany helyett termálvizet találtak a geológusok.

Borgáta és Mesteri, amelyek körülbelül 10 kilométerre fekszenek egymástól, szintén hasonlóságot mutatnak abban, hogy egyik helyen sem hagyták elveszni az értékes termálvizet. Még az 1960-as évek végén a községekben termálfürdőt nyitottak. Egyik település fürdője sem vált hatalmas komplexummá, mint például Bükfürdő vagy Sárvár esetében, de sokak szemében éppen ez jelenti a vonzerejüket.

A Borgátai Termálfürdő szezonálisan üzemel, idén április elején nyitottak (bár szeretnék megteremteni az egész éves működés feltételeit). Összesen öt medence várja a vendégeket: két ülőmedence, sportmedence, élménymedence és gyermekpancsoló. A fürdőhöz egy kemping is tartozik, valamint a közelben apartmanok is elérhetők. Az belépők árai mérsékeltek, egy felnőtt napijegy 2500 forint, nyugdíjasoknak 2200 forint, gyerekeknek pedig 1300 forint. Zárás előtt 3 órával olcsóbb belépőjegyek is vásárolhatók.

Borgáta Termálfürdő termálmedencéi

A Mesteri Termálfürdő egész évben üzemel. A nyári főszezonban öt medence áll a fürdőzők rendelkezésére, amelyek között található fedett medence és gyermekpancsoló is. Azok, akik hosszabb ideig maradnának, lehetőségük van a fürdőhöz tartozó kempingben vagy akár a szomszédos hotelben megszállni. A Mesteriben feltörő termálvíz gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Ugyanakkor a tapasztalatok szerint a borgátai termálvíz is kedvező hatású.

Mesteri Termálfürdő szabadtéri medence

A Mesteri Termálfürdő esetében hétfőtől péntekig a napi belépőjegy 1900 forintba kerül, míg hétvégén és ünnepnapokon 3000 forintba. A nyugdíjasok számára a hétköznapi jegy 1500 forint, hétvégén és ünnepnapokon 2500 forint. A gyermek belépő (14 év alatt) minden nap 1200 forintba kerül. Délutáni belépőjegyek pedig 16 óra után 1000 forintért válthatók.