• Szombaton indul a szezon a Békés megyei Dévaványa szezonális strandfürdőjében.

  • Négy szabadtéri medence áll majd a vendégek rendelkezésére.

Az idei szezon egyik utolsó strandnyitására a Békés megye északi részén, Békéscsabától 50 kilométerre található Dévaványán kerül sor. Náluk majd július elsején, azaz most szombaton nyitják meg a termálfürdő strandi részét.

A fürdő gyógyászati részlege egész évben üzemel, a most megnyíló strandon pedig termálmedence, két úszómedence és gyermekmedence jelenti a választékot. Hétköznap 10 és 19 óra, hétvégén 9 és 20 óra között lesznek nyitva és idén szeptember 3-ig fog üzemelni a strand.

A fürdőbe a nem helyi lakosoknak egy felnőtt napijegy 2050 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1400 forintba kerül. Helyeiknek ezért a két jegytípusért 1500, illetve 1100 forintot kell fizetni.

Dévaványa Termálstrand

Dévaványán nátrium-hidrokarbonátos típusú, jódot is tartalmazó termálvíz tör a felszínre, ami 2003-ban megszerezte a gyógyvíz minősítést. A víz jótékony hatása leginkább a reumatikus megbetegedésekben, így az ízületi és gerinckopásos betegségeknél, a lágyrész reumatizmusban, az idült reumatikus gyulladásoknál, idegfájdalmaknál érvényesül. A víz kedvező tulajdonságait fokozzák a helyben elérhető fürdőgyógyászati kezelések.

A békési gyógyfürdőkről és gyógyvizekről itt olvashat.