• A határ közvetlen közelében is találni egész jó kis termálfürdőket, mind a szlovákiai, mind a romániai oldalon; bővült a fővárosi strandok kínálata; idén is megrendezik az egyik népszerű strandi roadshow-t; az ország legkisebb termálfürdője és viharkárok.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A hét egy strandnyitással indult, ugyanis a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megnyitotta a Római Strandfürdőt. A tavalyi szezonhoz képest 20 százalékkal drágultak a belépők, de bevezettek egy új jegytípust és a kerületi lakosoknak is kedvezményt biztosítanak.

Emlegettünk két, határhoz nagyon közel fekvő termálfürdőt is a héten. Szlovákiában egy 7 medencés fürdő található a határátkelőtől mindössze 2 kilométerre. A jegyáraik is egész jók. Hegyközszentmiklós is megér egy kirándulást, a létavértesi határátkelőtől 18 kilométert kell hozzájuk autózni. A belépők nagyon olcsók és a héten megnyitották a tavaly épült úszómedencéjüket is.

A hét elején bejelentett gazdaságvédelmi csomagból valahogy megint kimaradtak a fürdők. A Magyar Fürdőszövetség ennek kapcsán egy közleményt is kiadott. A rendelkezések SZÉP kártyákra vonatkozó része kifejezetten hátrányosan érinti a hazai fürdőket.

Idén nyáron is lesz egy jó kis strandi roadshow, ami 19 termálfürdőt, továbbá egy balatoni strandot érint. Itt olvashatja el, hogy mely fürdőkről van szó. A vízi csúszdákhoz kapcsolódóan több hír is volt a héten. Hatvanban egy új csúszdával bővült a strand kínálata. A mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben a héten megnyitották a csúszdaparkot, ami idén az alap belépőjeggyel is használható. Sőt, mint kiderült, idén Tiszakécskén, a Barack Gyógy- és Élményfürdőben sem kell felárat fizetni a csúszdák használatáért.

Vannak olyan esetek, amikor meghosszabbíthatók a támogatott fürdőgyógyászati kezelések. Erről a témáról itt talál bővebb információkat. Aki július végén látogatna el a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőbe, az számoljon azzal, hogy a medencecsarnok három medencéje nem fog üzemelni. Azonban minden egyéb medence majd akkor is a vendégek rendelkezésére áll.

Az ország legkisebb és egyik legolcsóbb termálfürdőjéről itt olvashat. Sajnos a péntek esti vihar nem kímélte a fürdőket sem, némelyik létesítmény azóta is zárva tart, erről itt talál információkat.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.