• Egy pici, retrós hangulatú termálfürdő működik Nagybánhegyesen, amihez egy kemping is kapcsolódik.

  • Az egymedencés fürdő termálvizének kedvező hatására sokan esküsznek, bár hivatalos gyógyvíz minősítése nincs.

Az Alföld déli részén, Orosházától délkeletre 30 kilométerre található Nagybánhegyes község, ahol 1980 óta egy kis termálfürdő is üzemel. A kicsi szó szerint értendő, ugyanis egyetlen medencéből áll a választék.

A Bánfürdő Termálfürdő és Kemping egész évben látogatható, viszont a nyitvatartásuk eltér a megszokottól. Ez azt jelenti, hogy csak a hét három napján – péntek, szombat, vasárnap – tartanak nyitva, (még nyáron is) 10 és 21 óra között. Legutóbb a pandémia miatti kényszerű zárvatartás idején valósítottak meg egy fejlesztést. 2021-ben bő 20 millió forintból felújították a medencét és a fogadóteret, valamint a medence körül pihenősávot alakítottak ki.

A belépők ára hagyományosan nagyon kedvező. Jelenleg ez azt jelenti, hogy egy felnőtt jegy 1300 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1200 forintba, gyerekeknek 1000 forintba kerül.

A fürdőben nagyon jó összetételű, jódos-brómos, metakovasavat is tartalmazó termálvíz várja a vendégeket. Hivatalosan nincs gyógyvíz minősítése, aminek van azért annyi előnye, hogy gyerekek is használhatják a medencét. Ettől függetlenül a tapasztalatok szerint a víz reumatikus betegségek, egyes bőrgyógyászati és nőgyógyászati problémák esetén is kedvező hatású.

Nagybánhegyes termálvizes medence

Itt olvashat egy másik fürdőtippet az egyik kedvező árú, Somogyban működő termálstrandról.