• Nagyatádon található az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő gyógyfürdője.

  • Bő harminc éve pedig egy termálvizes strandfürdő is üzemel a nyári idényben.

  • Az idei szezonban is egész jó áron látogatható a hangulatos termálstrand.

Somogy déli felén, a Balaton délnyugati csücskétől mintegy 60 kilométerre fekszik Nagyatád. A kisváros egész jól el van látva fürdőkkel. Klasszikus gyógyfürdő, tanuszoda és egy szezonális termálstrand is található a településen.

A Nagyatádi Gyógyfürdő országosan is a legnagyobb múltra visszatekintő fürdők közé tartozik, hiszen 1907-ben nyitották meg. A Nagyatád központjában lévő gyógyfürdőtől mindössze egy kilométerre találjuk az 1989-ben megnyitott strandfürdőt. Utóbbi szezonálisan üzemel, idén a pünkösdi hosszú hétvége óta várják a fürdőzőket.

A szépen parkosított nagyatádi strandon négy medence üzemel. Egy nagy élménymedence, amihez csúszda is kapcsolódik. Nagyon jellegzetes a részben tetővel fedett termálvizes medencéjük, de 50 méteres úszómedence és pancsolómedence is a kínálat része. Ami a vízhőfokokat illeti, a termálmedencében még a hűvösebb nyári napokon sem fázunk, hiszen 34-38 Celsius-fokos vízzel töltik. Az élménymedence 28-30 Celsius-fokos, az úszómedence 24-26 Celsius-fokos, a gyermekmedence vize pedig 32-34 Celsius-fokos.

gyógymedence a nagyatádi strandfürdőben

Érdekes módon a somogyi termálfürdők mindegyikére igaz, hogy egész kedvező jegyárakat kínálnak, s ez alól Nagyatád termálstrandja sem jelent kivételt. A felnőtt belépő 2300 forint, a nyugdíjas és a diák jegy 1600 forintba, 3-14 éveseknek a gyerekjegy 1000 forintba kerül. Egy 2 felnőttből, 2 gyerekből álló család pedig 5600 forintért tud belépőt váltani. A helyi lakosoknak a felnőtt, nyugdíjas és diák jegyek árából kedvezményt is biztosítanak.

termálmedence a nagyatádi termálstrandon

Aki pedig túl nyüzsgőnek találja a strandot, az a nyári időszakban is választhatja a patinás gyógyfürdőt, ahol minden egyes medencét a nagyatádi gyógyvízzel töltenek.