• A héten megnyitottak két olyan szabadtéri fürdőt, ahol tavalyi jegyárakkal várják a vendégeket; kiderült, idén mikor nyit a szovátai Medve-tó; a nyári hónapokra lakat került az egyik termálfürdőre; olcsó gyógyvizes fürdők Budapest közelében.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Ezen a héten sem maradtunk fürdős nyitások, újranyitások nélkül. Közülük a legjelentősebbnek a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő nyitása számított, itt írtunk a belépők árairól. A héten újranyitott két olyan kisebb fürdő is, ahol az idei szezonra nem emelték a belépőjegyek árait. Manapság ritka az ilyen. A tavalyi jegyárakat kínáló, Beremenden található fürdőről itt, a Bonyhádi Termálfürdőről pedig itt olvashat.

Azért kevésbé jó hírek is akadtak a héten, ugyanis szombattól bezárták a Zalaegerszegi Termálfürdőt. Az ígéretek szerint a zárvatartás csak a nyári szezon idején tart és szeptemberben újranyitnak.

Az erdélyi Szovátán már elindult a szezon, hiszen május vége óta nyitva tart a sós vizű Mogyorósi-tó, s kiderült, hogy a híres Medve-tó strandjának a nyitására sem kell már sokat várni. Erről itt talál meg minden tudnivalót.

Hamarosan teljessé válik a bükfürdői medencekínálat is. Már a mostani hétvégén is elérhető a Bükfürdő Thermal & Spa szinte minden medencéje, csúszdája, június 23-án pedig az Acapulco és a delfin medencékkel bővül ez a kör.

Somogyország díjat kapott a balatonfenyvesi kisvasút, ami a buzsáki termálfürdőt, tehát a Csiszta Fürdőt is érinti. Ráadásul június 15. óta a kisvasút mindkét vonalán hosszabb szerelvényekkel várják az utazókat, illetve ezeken a vonalakon biztosított a kerékpárszállítási lehetőség is.

Melyik most az 5 legolcsóbb gyógyvizes fürdő Budapest környékén? Itt megtudhatja. Egy japán kutatásról is írtunk a héten, ennek során a szódabikarbónás fürdőzés hatását vizsgálták. Kattintson ide és megtudja, mire jutottak az orvosok. Idén nyáron is lesz strandok éjszakája, az eddig csatlakozott fürdőkről itt olvashat.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.