• Hétvégén bővül a zalaegerszegi szabadtéri fürdőkínálat, ugyanakkor ezzel párhuzamosan bezárják a magánkézben lévő termálfürdőt.

  • Szeptemberre ígérik a fürdő újranyitását.

Mostanában leginkább fürdő- és strandnyitásokról tudtunk beszámolni, most viszont sajnos egy zárásról jött hír. Június 17-től, azaz szombattól zárva tart a Zalaegerszegi Termálfürdő. A fürdő üzemeltetőjének tervei szerint az üzemszünet csak a nyár hátralévő részét érinti, így szeptember elsején újranyithatnak.

A nyári zárvatartás okát nem közölték, de az időzítése egybeesik a Zalaegerszegen található szezonális fürdők nyitásával. Elképzelhető, hogy a jelentős szabadtéri fürdőkínálat megjelenése mellett nem látták rentábilisnak a fedett létesítmény nyári üzemeltetését.

A Zalaegerszegi Termálfürdő magánkézben van, a június 17-én nyitó szezonális fürdők viszont az önkormányzathoz tartoznak. Szombaton nyit a 7 óriáscsúszdával és 7 medencével rendelkező AquaCity vízicsúszda és élménypark, a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda strandja, továbbá a Gébárti Tóstrand, ami idén került vissza az önkormányzat kezelésébe.

Az önkormányzat a napokban arról számolt be, hogy a Gébárti Tóstrandot az elmúlt hónapokban 70 millió forintos ráfordítással teljesen újjávarázsolták. Megtörtént többek között a nádvágás, mederkotrás, kamerarendszer kiépítése, a sportpálya fejlesztése, játszótér kialakítása.

A 2002-ben megnyitott AquaCityben a szezon kezdete előtt 30,4 millió forintot fordítottak karbantartásra és felújításra. A zalaegerszegi csúszdapark vendégforgalma az elmúlt években növekvő tendenciát mutatott. 2020-ban 60 ezer, 2021-ben 69 ezer, a tavaly nyári szezonban pedig 78 ezer látogatót regisztráltak.

Tegnap egy somogyi gyógyvizes fürdő újranyitását is beharangozták, amiről itt olvashat bővebben.