• Pénteken egy kedvező jegyárakat kínáló hellyel bővült a dunántúli termálfürdős választék.

  • Újra nyitva a Bonyhádi Termálfürdő, ahol szabadtéri medencékkel várják a vendégeket a nyári strandszezon idején.

Az ország más részein talán még nem is hallottak róla, de a Tolna megyei Bonyhádon is működik nyaranta egy nagyon szimpatikus kis termálfürdő. A kisváros Pakstól délre 50 kilométerre található, de amúgy Pécstől sincs messze: északkeleti irányba körülbelül 40 kilométert kell utazni a településig.

Bár már 1991-ben termálvizet találtak Bonyhádon, de a fürdő felépítésére és átadására viszonylag sokat kellett várni, végül 2012 nyarán nyitották meg a létesítményt. Szezonálisan üzemelő, kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező fürdőről van szó.

A Bonyhádi Termálfürdőben három medence közül választhatunk, amelyek együttes vízfelülete 640 négyzetméter. A legnagyobb a 28-32 Celsius-fokos vízzel töltött élménymedence, ehhez kapcsolódik egy 36-38 Celsius-fokos vizű ülőmedence. Mindezek mellett egy 30-32 Celsius-fokos – napvitorlával árnyékolt – gyermekmedence is a kínálat része.

A fürdő jegyárai mindig is visszafogottak voltak. Jellemző, hogy tavaly ugyan árat emeltek, viszont ezt megelőzően öt éven át változatlan belépőárakkal várták a vendégeket. A fürdőüzemeltetési költségek emelkedése miatt nem lett volna meglepő, ha a 2023-as strandszezont is áremeléssel kezdik, de maradtak a tavalyi jegyárak (hasonlóan a Beremendi Strandfürdőhöz, amiről tegnap írtunk).

Bonyhád fürdő élménymedence

A bonyhádi fürdőben idén egy felnőtt napi belépő 2200 forintba, a helyi lakosoknak 1800 forintba kerül. Nyugdíjasok és diákok 1500 forintért válthatnak jegyet, a 6 év alattiak számára pedig 500 forintba kerül ugyanez. Minden nyáron éjszakai fürdőzéseket is tartanak, ezekre az alkalmakra 1800 forintért juthatunk be.

Összességében tehát egész megfizethető árakat kínálnak. Kár, hogy tényleg csak a szűken vett strandidényben tartanak nyitva, nem lenne rossz, ha az elő- és utószezonban is látogatható lenne a termálfürdő.

Bonyhádi termálfürdő

További fürdős hírekért és érdekességekért kattintson ide.