• Szombaton újranyit és a tavalyi jegyárakkal várja vendégeit a Beremendi Strandfürdő.

  • Az ország legdélebbi strandján kristálytiszta karsztvízzel töltik a medencéket.

Beremend nagyközség a horvát határ mellett, Pécstől délre 43 kilométerre fekszik. Az ország legdélebbi pontja Beremendhez tartozik, s ebből következően a baranyai településen található az ország legdélebbi strandja is.

Az 1960-as évek óta működő fürdő három medencével rendelkezik. Nagy úszómedencéből, tanmedencéből és egy gyermekmedencéből áll a választék a szezonálisan üzemelő strandon. Egyébként nem termálvízzel, hanem nagyon jó minőségű, kristálytiszta karsztvízzel rendelkezik a fürdő.

Idén június 17-én, azaz most szombaton nyitnak és egészen szeptember 3-ig várják a fürdőzőket a hét minden napján 10 és 19 óra között. A fürdőhöz kapcsolódva van sátrazási, valamint szálláslehetőség is.

Mostanában ilyet ritkán hallhatunk: a beremendi strand jegyárai idén nem emelkedtek, a belépők ugyanannyiba kerülnek, mint a tavalyi szezonban.

Nem helyi lakosoknak a felnőtt belépő 1400 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak kereken 1000 forint. 16 óra után a felnőtt jegy 800 forint, a diák és nyugdíjas délutáni belépő pedig mindössze 600 forintba kerül. Olcsók a családi jegyek is, hiszen 2 felnőtt és 1 gyermek esetén 3000 forint, 2 felnőtt és 2 gyermek után 3800 forint fizetendő. Lassan már a tóparti strandoknál is ritka az ennyire kedvező árú belépő.

Beremendi Strandfürdő

Lent megnézhetik a Beremend TV tudósítását a 2023-as szezonkezdetről. Ebben többek között elhangzik az is, hogy a nyitónapra családi piknikkel készülnek, délelőtt főzőversenyt, délután gyerekprogramokat tartanak.