• A balatonfüredi Annagora Aquapark különleges szolgáltatásokkal bővítené a profilját; a Jászság bővelkedik a hangulatos termálfürdőben; sztárvendégek Tiszakécskén; fürdőnyitások országszerte.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Balatonfüred vonzáskörzetében nincs nagy választék a gyógyfürdőkből, pedig itt is lenne igény a fürdőgyógyászati kezelések igénybevételére. Akár a helyi lakosok, akár az üdülővendégek által. Ezért is volt jó hír, hogy a füredi Annagora Aquaparkban kialakítottak egy gyógyászati részleget. Iszapkezelés, szénsavas kádfürdő, örvényfürdő, elektroterápiás kezelések igénybevételére is lehetőség lenne, de egyelőre sajnos tényleg csak lenne. Itt írtunk arról, hogy egyelőre miért nem vehetők igénybe a gyógykezelések.

Amíg Balatonfüred környékén finoman szólva sincs sok termálfürdő, addig az Alföld északi részén található Jászság tájegységre pont az ellenkezője igaz. Egy viszonylag kis területen egész sok termálvizes fürdő közül lehet választani, ráadásul a jegyáraik is nagyon kedvezőek. Itt olvashat bővebben a jászsági termálfürdőkről.

Még az Alföldnél maradva: Tiszakécske, azon belül is a Barack Thermal Resort idén is jó úti cél lehet. Majdnem minden hétvégére jut egy sztárfellépő és kedvező szállásajánlataik is vannak. Ezekről itt olvashat.

Erre a hétre is jutottak fürdőnyitások, illetve sok állandó fürdő mostanra időzítette a strandmedencéi nyitását. Itt bővebben tájékozódhat ezekről a fürdőkről.

Néhány nyitásról külön is beszámoltunk. A hajdúszoboszlói Hungarospa exkluzív fürdőrészét például egy hétig tartó akció keretében nyitották meg. A tóalmási Szent András Gyógyvizes Strandot egy napig ingyen lehetett látogatni. A szintén gyógyvizes Albertirsai Strandfürdőbe pedig idén 2450 forintba kerül egy felnőtt napijegy.

Gyógymedence az albertirsai termálfürdőben

Bükfürdő kapcsán is kedvező hírekről írhattunk. A termálfürdőn belül átadtak egy új éttermet, illetve javul a buszos összeköttetés a büki vasútállomás és Bükfürdő között.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.