• Egy év szünetet követően, június 10-én újra megnyitják a minősített gyógyvízzel rendelkező tóalmási termálfürdőt.

  • A nyitónapon ingyenes a belépés, de később sem lesznek drágák a jegyek.

1971 óta működik egy kis hangulatos termálstrand Tóalmáson. A település Budapesttől keletre nagyjából 50-55 kilométerre, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán található.

A fürdő utoljára a 2021-es nyári szezonban volt nyitva, a tavalyi strandidényt kihagyták, ugyanis kezdetét vette a létesítmény felújítása, illetve bővítése. 260 millió forintból korszerű vizesblokkot, új öltözőket alakítottak ki. A régi medencéket felújították és egy új pancsolómedencét építettek. Szeretnék megszerezni a gyógyfürdő minősítést, ezért gyógyászati kezelések is elérhetők lesznek majd a fürdőben. Ráadásul a tervek szerint mostantól nemcsak a nyári strandidényben, hanem egész évben nyitva tartanak.

A felújított strandfürdő ünnepélyes átadását már május 17-én megejtették. A tényleges nyitást korábban június elsejére tervezték, de végül kis csúszással június 10-én, most szombaton nyitnak. Ezen a napon ingyen látogatható a fürdő.

A belépők ára ezt követően sem lesz drága, továbbra is az olcsóbb termálfürdők közé fognak tartozni. A napi felnőtt belépő 2000 forintba, nyugdíjasoknak és 14 év alattiaknak 1000 forintba kerül. 16 órától teljes áron 1500 forintért, nyugdíjasoknak és gyerekeknek 700 forintért váltható belépő. A parkolási díj 600 forint.

A fürdőhöz tartozó szálláshelyet várhatóan augusztusban nyitják meg, a kemping viszont idén zárva marad.

Tóalmás Termálfürdő

A tóalmási fürdő termálvize 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést, amit 2014-ben megerősítettek. A „Tóalmási Szent András Gyógyvíz” közepes ásványianyag-tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos, lágy termálvíz, ami elsősorban térízületi és csípőízületi problémák kezelésénél lehet hatásos.