• A minősített gyógyvízzel rendelkező Albertirsai Strandfürdő a mai naptól kezdődően várja a vendégeket.

  • Hétfőnként nem lesznek nyitva, de július elejétől majd éjszakai fürdőzéseket is tartanak.

Az év elején történt ugyan néhány fordulat azzal kapcsolatban, hogy ki fogja üzemeltetni az Albertirsán található termálfürdőt. Végül az önkormányzat kezelésében maradt a strand és június 9-én, azaz a mai napon nyitnak.

Az ötmedencés fürdő továbbra is szezonálisan, azon belül is a szűken vett strandidényben üzemel, idén szeptember 3-ig lesznek nyitva. Keddtől vasárnapig 9 és 19 óra között várják a fürdőzőket, hétfőnként mindig szünnapot tartanak. Reggeli úszásra is lehetőség nyílik minden kedden és csütörtökön 7 és 9 óra között. Július eleje és augusztus vége között pedig az ígéret szerint péntekenként és szombatonként éjszakai fürdőzést is tartanak 20-tól 23 óráig.

Nyilván a költségek emelkedése miatt itt is drágultak a belépők árai. Az idei szezonban egy felnőtt napijegy 2450 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1800 forintba, 4-6 évesnek a gyermek belépő 1300 forintba kerül. Ugyanakkor idén is váltható olcsóbban családi jegy, illetve délutáni belépő. Az említett éjszakai fürdőzésre pedig majd 2500 forint lesz a beugró.

Az Albertirsai Strandfürdőt 1986-ban, lakossági összefogás révén nyitották meg. A fürdő két termálkúttal rendelkezik, az egyik 39,5, a másik 41 Celsius-fokos vizet ad. Az Albertirsán feltörő termálvíz gyógyhatását 1990-ben hivatalosan is igazolták. A vizsgálatok szerint a víz jótékonyan hat a mozgásszervi megbetegedésekre, egyes nőgyógyászati problémákra, valamint segíti a műtét utáni felépülést.

Gyógymedence az albertirsai termálfürdőben

Szombaton újranyitnak egy másik Pest megyei termálstrandot is, ahol szintén minősített gyógyvíz található. Erről itt olvashat bővebben.