• A felnőtt napi belépők ára 1500 és 2400 forint között szóródik a jászsági termálfürdőkben.

  • Itt nincsenek hatalmas fürdőkomplexumok, de Jászberény, Jászapáti, Jászárokszállás, Jászszentandrás, és Jászboldogháza kisebb fürdői is egytől egyig jó választásnak bizonyulhatnak.

Sok olyan hely van az országban, ahol nincs nagy választék a termálfürdőkből és az ott élők irigykedve figyelhetik a Jászság fürdős kínálatát. Az Alföld északi részén lévő tájegység – ami gyakorlatilag Jászberény járást fedi le – ugyanis egyrészt kimondottan gazdag termálvizes fürdőkben, másrészt itt kivétel nélkül kedvező belépőárakat kínáló, hangulatos fürdőket találunk.

A Jászsághoz tartozó 18 település közül 5-ben működik szezonálisan, vagy egész évben termálfürdő, ráadásul Jászberényben két termálfürdőből lehet választani. A jászsági termálvizek gyógyhatására sokan esküsznek, ugyanakkor hivatalos gyógyvíz minősítéssel csak a Jászapátiban lévő fürdő termálvize rendelkezik.

S ha már emlegettük, akkor kezdjük is a jászapáti Tölgyes Strandfürdővel, ami nemrég nyitotta meg újra a kapuit. Amikor a teljes szolgáltatási paletta elérhető, akkor gyógymedence, termálmedence, körmedence, úszómedence, tanmedence, gyermekmedence közül választhatnak a vendégek és egy kisebb csúszdaparkja is van a fürdőnek. A belépőáraik értékarányosak, a felnőtt napijegy 2400 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2000 forintba, a gyermek belépőjegy 1300 forintba kerül.

Jászapáti Tölgyes Strandfürdő

A Jászszentandrási Termálfürdő ugyan szezonálisan üzemel, de ezt az időszakot igyekeznek tavasszal és ősszel is kitolni, amennyire lehet, tehát nem csak a nyári hónapokban tartanak nyitva. Már áprilisban átállt a mindennapi nyitvatartásra a négymedencés, óriáscsúszdával is rendelkező fürdő, ahol szauna és jakuzzi is a kínálat része. Idén is rengeteg programmal készülnek a nyárra, a belépőáraik pedig egész barátságosak. A felnőtt napijegy 2200 forint, a diák és nyugdíjas belépő pedig 2000 forintba kerül.

Jászszentandrás Termálstrand

A Jászárokszállási Termálfürdő is szezonálisan üzemel, idén a május elsejei hosszú hétvégén nyitottak, június eleje óta már a hét minden napján várják a fürdőzőket. Náluk élményelemekkel felszerelt termálvizes medence, egy modern gyermekmedence és egy hűvösebb vizű úszómedence található. Olcsón válthatunk belépőt a termálfürdőbe, hiszen a felnőtt napijegy 1680 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy 1200 forintba kerül.

Jászárokszállási Termálfürdő

Jászboldogházán június 17-én nyitják meg a termálvizes strandfürdőt. Aki ide látogat, annak érdemes figyelnie arra, hogy hétfőtől péntekig 13 órakor nyitnak, de szombaton és vasárnap már reggel 9-től fogadják a vendégeket, és mindegyik nap 19 órakor zárnak. A hárommedencés Jászboldogházi Strandfürdőben egy teljes árú jegy csak 1500 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1200 forintba, 4-14 éveseknek 900 forintba kerül.

Jászboldogháza termálfürdő

Jászberény jól el van látva termálfürdőkkel. A városi strand- és termálfürdő szabadtéri része szezonálisan, a termálfürdő egész évben üzemel. A strandon gyermek-, élmény-, strand- és úszómedencéből áll a választék. A termálfürdőben két termálvizes körmedence található, illetve gyógyászati szolgáltatások is elérhetők. A termálfürdőbe a felnőtt belépő 1600 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1100 forintba kerül. A strandon ugyanezért a két jegytípusért 2000 és 1500 forintot kell fizetni.

Jászberényi városi termálstrand

Az ötmedencés Lehet Termálfürdő és Kemping is egész évben üzemel. Ez is nagyon jó ár-érték arányú fürdőnek számít, hiszen egy teljes árú napi belépő 2250 forintba, a diák, gyermek és nyugdíjas jegy pedig 1850 forintba kerül, de számos egyéb jegytípust is kínálnak.

Lehel Termálfürdő Jászberényben