• Új konyhát és éttermet avattak a Bükfürdő Thermal & Spa területén.

  • Javul a buszos összeköttetés Bükfürdő és a büki vasútállomás között.

Elkészült a Bükfürdő Thermal & Spa legújabb vendéglátó egysége, amelynek ünnepélyes átadását június 9-én tartották. Az egység a fürdő gasztronómiai kínálatának központi konyhája, egyúttal Thermal Terrace néven étterme is. Az új étterem a teljes nyári szezonnyitástól, azaz június 16-ától várja a vendégeket.

A négy elemből álló „Bükfürdő 2021” projekt zárult le a mostani étteremavatóval. Ebben a projektben vált biztonságosabbá a városrész szennyvízelvezetése és épült fel az ország egyedülálló szórakoztató-központja, a FunCity – összegzett dr. Németh Sándor, Bük polgármestere a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban megvalósított építkezéseket.

„Ugyancsak ebben a projektben bővítettük szálláshely-szolgáltatásunkat, a Thermal Camping Bükfürdőt” – tette hozzá Cziráki László. A Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója számokat is sorolt: a „Bükfürdő 2021” projekt teljes támogatási összege 3,9 milliárd forintot tett ki, ebből a fürdő 687 millió forintot fordított a két beruházásra és ezekhez 609 millió forint önerőt biztosított.

„Azt ígértük, hogy Bük kiemelt turisztikai térség részeként lehetőségeket kap, ez az ígéret megvalósult” – kezdte Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes étteremavatón. Aláhúzta, hogy a megítélt támogatásokról szóló döntések a koronavírus-válság idején születtek és a megvalósult fejlesztések jó alapot jelentenek Bük, Bükfürdő turizmusa számára. A most zárult fejlesztéssorozat mellett az ugyancsak a kormány által támogatott magánberuházásokat is említette, a kisebb és nagyobb szálláshelyfejlesztéseket.

Június 9-én lezárult a Termál tér műszaki átadása is. A „felöltöztetés” van még hátra, vagyis a Bükfürdő városrészközpontjában kialakított látogatóközpont tartalommal való megtöltése – ezzel pedig jelentős turisztikai beruházás-sorozat zárul Bükfürdőn.

Thermal Terrace étterem átadás Bükfürdőn

Jó hír a Bükfürdőre tömegközlekedéssel utazóknak, hogy június 17-től javulnak a vasúti csatlakozási lehetőségek. A Volánbusz közleménye szerint jövő szombattól bővül a Bük, Vasútállomás érintésével közlekedő autóbuszjáratok száma. Számos, jelenleg csak Bük, Vasúti átjáró elnevezésű megállóhelyet érintő autóbuszjárat Bük, Vasútállomáshoz is betér, így az eddiginél több Sopron, illetve Szombathely felől és felé közlekedő vonathoz lesz autóbuszos csatlakozás Bükfürdő felé és felől. Ezáltal a vonattal Bükre érkezők számára is könnyebben lesz megközelíthető a termálfürdő.