• Újra nyitva a Tölgyes Strandfürdő és a hozzá kapcsolódó kemping.

  • A jászapáti fürdőben minősített gyógyvíz várja a vendégeket.

Az elmúlt nyolc hónapban zárva volt a Jászapátiban található Tölgyes Strandfürdő. A hangulatos termálfürdő normál esetben egész évben látogatható, azonban a megemelkedett energiaárak miatt tavaly október óta nem üzemelt.

Azonban ahogy márciusban ígérték, június 5-től, azaz mától újra várják a fürdőzőket minden nap 8 és 19 óra között. Ráadásul nemcsak a termálfürdőt, hanem a hozzá kapcsolódó kempinget is újranyitották.

A fürdőben a főszezonban gyógymedence, termálmedence, körmedence, úszómedence, tanmedence, gyermekmedence jelenti a kínálatot. Legutóbb 2021-ben valósítottak meg egy komolyabb fejlesztést, amikor egy kisebb csúszdaparkot adtak át, valamint élményelemekkel bővítették a gyerekmedencét.

A NEAK által támogatott fürdőkezelések egyelőre nem lesznek elérhetők. Viszont minden kedden és csütörtökön 10 órától víz alatti csoportos gyógytornán vehetnek részt a fürdővendégek. A felnőtt napijegy egyébként idén 2400 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2000 forintba, a gyermek jegy pedig 1300 forintba kerül.

Jászapáti termálfürdő

Az 1960-as évek óta működő fürdő termálvize 2002-ben gyógyvíz minősítést kapott. Annak idején az orvosi vizsgálatok során csípő- és térdízületi artrózis esetén igazolták a víz gyógyhatását. Ezen felül a jászapáti gyógyvíz a más ízületek degeneratív elváltozásaival járó fájdalmakat is eredményesen csökkentheti. Sőt, alkalmas a mozgásszervi betegségekkel járó panaszok enyhítésére, baleseti és műtéti utókezelésre, továbbá rekreációra is.

A jászsági termálfürdőkről itt olvashat.