• Tovább bővül a termálfürdős kínálat ezen a héten.

  • Egyes fürdőket most nyitnak újra, valamint jó néhány helyen erre a hétvégére időzítik a strandmedencék beüzemelését.

Tegnap írtunk arról, hogy ismét megnyitotta kapuit Jászapáti népszerű termálfürdője, a Tölgyes Strandfürdő. Ugyanakkor a hét hátralévő részében sem maradunk termálfürdős újranyitások nélkül. Illetve több fürdőben is ettől a héttől kezdődően vehetik birtokba a vendégek a szabadtéri medencéket.

Albertirsán régóta működik – szezonális jelleggel – egy gyógyvizes strandfürdő. Év elején úgy tűnt, hogy bérbe adja az önkormányzat a strandot, ám ez a terv végül meghiúsult. A lényeg viszont az, hogy ettől függetlenül nyitnak, méghozzá június 9-én, azaz most pénteken. Idén szeptember 3-ig üzemel a fürdő 9 és 19 óra között, de a hétfők szünnapok lesznek.

A kisvárdai Aquacinema az elmúlt hónapokban téli üzemmódban működött. Május 30. óta pedig zárva tartanak, ugyanis megkezdték az előkészületeket a nyári strandszezonra. A nyitásra már nem kell sokat várni, ugyanis június 9-től itt is újra várják a fürdőzőket.

A hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő egész évben nyitva tart, a teljes medencekínálatuk azonban a strandidényben érhető el, amikor megnyitják a kinti medencéket. Erre idén június 9-én kerül sor. Úszómedence, gyermekmedence, strandmedence és két termálmedence jelenti a szabadtéri választékot és ekkortól kezdve külön (olcsóbb) strandi belépők is válthatók.

A Ceglédi Gyógyfürdő strandját már május végén megnyitották. Június 10-én, azaz most szombaton pedig nyit az Aqua Centrum, azaz a fürdő csúszdaparkja is.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Tófürdőt már május közepén beüzemelték. Pénteken, tehát június 9-én pedig megnyitják a Parkfürdőt is. Érdemes tudni, hogy a Parkfürdő és az Aquarius élményfürdő egy belépőjeggyel látogatható, azaz egész széles fedett és szabadtéri medencekínálat áll a fürdőzők rendelkezésére.

Jó hír, hogy június 10-én megnyitják a kaposvári Virágfürdő strandját. Érdemes lesz már a nyitó hétvégén felkeresni a fürdőt, ugyanis ezen a szombaton és vasárnap 30 százalékos kedvezményt biztosítanak a strandbelépők árából.