• Május közepe óta a hét minden napján nyitva tart a Tamási Termálfürdő.

  • Nyáron sincs zsúfoltság, nincs messze a Balaton, így a nyári vakáció idején is megér egy kirándulást a fürdő, ahol minősített gyógyvízzel töltött medencéket is találhatunk.

Tamási város Tolna megye északi részén található, de talán így a többségnek könnyebb betájolni: Siófoktól 40 kilométert kell délre autózni, hogy eljussunk a településre. Ez azt is jelenti, hogy akár a Balatonnál nyaralók számára is jó úti cél lehet Tamási, illetve az itteni gyógyvizes fürdő.

Arról valószínűleg sokan hallottak, hogy 2021 őszén történt egy tűzeset a termálfürdőben. Emiatt a fedett medencetér még mindig nem használható, viszont ezen felül gyakorlatilag minden szolgáltatást újra elérhetővé tettek. A fürdőépületben is üzemel egy egész jó szaunavilág (finn szaunával, infraszaunával, gőzkabinnal, sószobával, aroma-fény terápiás szaunával, Kneipp-medencével, csobbanó medencével). Valamint idei újdonság, hogy a beltéri pancsolómedencét is beüzemelték.

A standi medencék többsége már használható. Ez két gyógyvizes medencét jelent – itt tetővel fedett medence is van, ami rossz idő, vagy éppen a nagy kánikula idején is jól jöhet. Továbbá élménymedence, 25 méteres úszómedence, pancsolómedence jelenti a választékot, ami hamarosan a 33 méteres úszómedencével bővül. Igazából így nyáron a benti élmény- és termálmedencék nélkül sem rossz ez a kínálat.

Tolna megye gyógyfürdő Tamási

Május 13-a óta már a hét minden napján nyitva tart a tamási fürdő és ez így lesz egészen szeptember 30-ig. Vasárnaptól csütörtökig 9 és 20 óra között, pénteken és szombaton 9-től 21 óráig vannak nyitva.

Tamási Termálfürdő strandi élménymedence

A felnőtt napi belépő 4000 forintos jegyára elsőre soknak tűnhet, de ezért az említett szaunavilág is használható. (Csak a péntekenként és szombatonként tartott szaunaszeánszok felárasak). Valamint ebből az árból azért lehet nyesegetni. Például nyugdíjasoknak és diákoknak 3400 forint, 3-14 év közöttieknek 2500 forint a napijegy. Van családi belépő, 16 óra után délutáni jegy is váltható, illetve a helyi lakosoknak mindegyik jegytípusból 20 százalékos kedvezményt biztosítanak.

A jövőre vonatkozóan pedig jó hír, hogy már kiírták a károsodott fürdőépület felújítására vonatkozó közbeszerzést…

a Tamási Termálfürdő főépülete

További fürdős híreket, érdekességeket talál ide kattintva.