• A héten megnyitja kapuit az idei év legnagyobb fürdős újdonsága Győrben.

  • Újranyitják az Aquantis élményfürdőt, valamint két megyeszékhely aquaparkját is.

Január elején a 2023-as év legnagyobb hazai fürdős újdonságaként emlegettük az akkor még épülő győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt (korábbi nevén Rába Quellét) . Több mint 20 milliárd forintot fordítottak a projektre, így ez számít az elmúlt évek legnagyobb volumenű fürdőfejlesztésének.

Összesen 21 medence várja a vendégeket a június 17-én, most szombaton megnyitó győri fürdőben. Felújították a korábbi fedett fürdőt, a szabadtéren egy vízi élményparkot alakítottak ki, amelynek a legnagyobb attrakciója a szódásszifon-alakú csúszdatorony. Védőgát is épült, amivel elkerülhető, hogy a Mosoni-Duna, vagy a Rába esetleges áradása veszélyeztesse a fürdő működését.

Még a nyitás előtti napon, június 16-án, 19 órától ingyenes nyitókoncertet is tartanak, a TNT fog fellépni. A jegyárak kapcsán korábban írtuk, hogy nem lesznek olcsók a belépők, de a győri lakosoknak kedvezményt biztosítanak.

Rába Quelle fejlesztés látványterv

A dunaújvárosi Aquantis élményfürdőt június 16-án, pénteken nyitják meg. Újdonságként egy napozóteraszt is kialakítottak a csúszdamedencék mögötti területen. Viszont takarékossági okokból az úgynevezett „Római fürdő”, tehát a wellness részleg és a szauna nem fog üzemelni.

Június 17-én megnyitják Szombathelyen a Tófürdőt, azaz a város csúszdaparkját. Öt medencével és négy csúszdával várják a fürdőzőket. A Tófürdő idén várhatóan augusztus 20-ig lesz nyitva.

Szombathely Tófürdő

Zalaegerszegen – szintén június 17-én – megnyitják a város összes szezonális fürdőjét. Azaz a 7 óriáscsúszdával és 7 medencével rendelkező AquaCity vízicsúszda és élményparkot, a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda strandi részét és a Gébárti Tóstrandot is, ami nemrég került vissza az önkormányzat kezelésébe.

A kisvárdai Aquacinema fürdő egy rövid szünetet követően már a múlt héten, június 9-én újranyitott. Jelenleg a szabadtéri medencék érhetők el, egyelőre még a csúszdapark nélkül. Viszont most hétvégén, június 17-én és 18-án már üzemelni fognak a csúszdák is. A következő júniusi hétvégén is nyitva lesz a csúszdapark, utána pedig a főszezonban remélhetőleg már minden nap használhatják a vendégek.

Aquacinema csúszdapark Kisvárda

A Jászság nagyon jó ár-érték arányú termálfürdőiről itt olvashat.