• Hétfő délután, még a fürdő nyitvatartási idejében gyulladt ki a Tamási Termálfürdő tetőszerkezete.

  • A tűzben senki nem sérült meg.

Ma délután tűz keletkezett Tolna megyében található Tamási Termálfürdő tetőszerkezetében. A tűzesethez a dombóvári, a siófoki és a bonyhádi hivatásos, valamint a tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek három víz- és két létrasugár segítségével oltották az izzó, parázsló részeket, valamint megbontották a tetőszerkezetet.

Kora este Köves Péter Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy eloltották a tüzet. A mintegy ötszáz négyzetméter felületű tető burkolata és szigetelése égett. Az oltásban hat gépjárműfecskendővel csaknem negyven tűzoltó vett részt. A tűz még a termálfürdő nyitvatartási idejében keletkezett, de szerencsére a fürdő vendégei időben elhagyták az épületet, a tűzben senki nem sérült meg. Arról egyenlőre nincs információ, hogy az épületben mekkora károk keletkeztek.

Tamási Termálfürdő tűzesetTamási termálfürdő tűzPont két héttel ezelőtt történt egy ehhez nagyon hasonló tűzeset, akkor egy Debrecenhez közeli termálhotel tetőszerkezete kapott lángra.

Fotók: MTI/Kiss Dániel