• A tűzesetet megelőzően csupa jó hír érkezett a fürdőről.

  • Megszerezték a gyógyfürdő címet, majd a gyógyhely minősítést és egy jelentős fejlesztésről is hallani lehetett.

  • A károk javítása akár hónapokig is eltarthat.

Ahogy tegnap este írtuk, vasárnap délután tűz keletkezett a Tamási Termálfürdő tetőszerkezetében, miközben még vendégek tartózkodtak a létesítményben. Szerencsére mindenki időben el tudta hagyni a fürdőt és senki nem sérült meg a tűzben.

Tegnap az MTI-re hivatkozva még arról írtunk, hogy kora estére eloltották a lángokat. A tamási önkormányzat mai tájékoztatása szerint viszont 40 tűzoltó szakszerű és kitartó munkájának köszönhetően is csak ma reggelre sikerült teljesen eloltani a tüzet.

Jelenleg még tart a kárfelmérés, tűzkárszakértő, illetve biztosítási szakértő vizsgálja a károsodott épületet, továbbá statikus igénybevételére is szükség van a kárenyhítés, kárelhárítás és a későbbi helyreállítás mielőbbi megkezdése miatt. Az ingatlantulajdonos Tamási Város Önkormányzata és az üzemeltető Aquaplus Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a fürdő minél előbb újranyithassa kapuit a fürdővendégek, a fürdőt használók előtt.

A Tények által a tűzesetről készített videó lejjebb görgetve megtekinthető. Ebben arról is említést tesznek, hogy a kár több 100 millió forintra tehető és a javítás hónapig tarthat.

A Tamási Termálfürdő új fedett fürdőjét tíz évvel ezelőtt, 2011-ben adták át. Akkori áron 1,5 milliárd forintba került a beruházás.

Az elmúlt időszakban több pozitív hír is érkezett a termálfürdőről. A termálvizük ugyan már 1990 óta gyógyvíz minősítéssel rendelkezik, viszont maga a fürdő nem számított gyógyfürdőnek, azonban tavaly év végén megszerezték ezt a címet is. Már akkor beharangozták, hogy a fürdőre és környékére vonatkozóan gyógyhely címre is pályáznak és idén ezen a téren is sikerrel jártak. Jelenleg ez Magyarország legújabb, 39. gyógyhelye. Mindezeken túl a fürdő szabadtéri részén is jelentős fejlesztést terveztek.

Itt megnézheti a Tények videóját a tűzesetről: