• Az építészeti tervezésre kiírt pályázat alapján jelentősen megújulhat a Tamásiban működő gyógyfürdő szabadtéri része.

  • Többek között egy csúszdaparkot is építenének.

Az elmúlt évben egyetlen fürdő szerezte meg újonnan a gyógyfürdő minősítést: a Tolna megyei Tamásiban található termálfürdő. Ez fontos lépés volt az 1973 óta üzemelő fürdő életében, de a jövőben további újdonságok is várhatók Tamásiban. A gyógyfürdő fejlesztésével kapcsolatos tervek elkészítésére ugyanis a közelmúltban állami támogatást kapott a település.

Nem is késlekedtek sokat, az önkormányzat már ki is írta az építészeti tervezési feladatokra szóló pályázatot. Ebből pedig már körvonalazódik, hogy milyen jellegű fejlesztéseket terveznek Tamásiban.

A pályázat szerint a fürdő szabadtéri része teljesen megújulna. Ebbe beleértve a zöldfelületeket, a térburkolatokat, valamint a meglévő medencék vízgépészeti berendezéseit is. A jelenlegi sportpályák területén egy csúszdaparkot építenének. Vizes mászófal is létesülne, valamint új lelátót alakítanának ki a 25 méteres medence mellett.

Ezen felül felújítanák a meglévő 33-as medencét és a kültéri termálmedencét. Utóbbinál a fedést eltávolítanák és a medence felújítását követően új árnyékolót építenének.

Szintén a tervek közé tartozik, hogy a kavicsos parkoló szilárd burkolatot kapna, valamint felújítanák a strand bejárati épületének déli szárnyát. Rehabilitációs és fizikoterápiás kezelőket alakítanának ki vagy a jelenlegi fürdőépületben, vagy egy új épületben.

Az építészeti tervezései feladatokra február 24-ig várják a pályázatokat. A nyertesnek a tervek elkészítésére 150 nap áll majd rendelkezésére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a konkrét tervek, látványtervek valamikor az ősz folyamán készülhetnek el.

Tamási GyógyfürdőLegutóbb egyébként 2011-ben történt egy nagyobb volumenű fejlesztés a tamási fürdőben. Akkor adták át az új fedett fürdőt, amit akkori áron 1,5 milliárd forintból valósítottak meg.