• Még a pandémia miatti lezárások és bevételkiesések ellenére is nyereséggel zárhatja az idei évet a hajdúszoboszlói fürdőkomplexumot működtető társaság.

  • Árbevétel szempontjából is szépen teljesített a 2021-es nagy újdonságuknak számító Prémium Zóna.

A hónapokig tartozó lezárások és a szezon elején lassan visszaépülő vendégforgalom ellenére egész jó éve lehet a Hungarospának. Ez a Hajdúszoboszló város képviselő-testületéhez benyújtott, az idei első kilenchavi üzleti adataikról készített tájékoztatóból derült ki.

Mint a tájékoztatóban írják, az év első kilenc hónapjának vendégforgalma és gazdasági teljesítményei megnyugtató módon, az előzetes várakozásaik felett alakultak. “Mindez lehetőséget teremt a szükségessé vált, terven felüli intézkedések (munkavállalói jövedelmek rendezése, szükségessé vált többlet beruházások) megvalósítására. Természetesen a járványügyi helyzet miatt esetlegesen megváltozó körülmények befolyással lehetnek az általunk tervezett várható eredményre” – írják.

A szeptember végéig elért bevételük közel 200 millió forinttal magasabb a tervezetnél. A szeptemberi adatok is bizakodásra adnak okot az év hátralévő részével kapcsolatban. Ez alapján úgy kalkulálnak, hogy a társaság 2021-es, adózás előtti eredménye 113,8 millió forint lehet. Ez nyilván kevesebb a 2020 előtti “békeévek” nyereségénél, de a jelenlegi helyzetben kifejezetten jónak mondható.

A fürdőszolgáltatásaik vendégforgalma 15,8 százalékkal haladta meg az előző évit. A szálláshelyeik (hotel és kempingek) pedig 9,8 százalékkal értek el magasabb vendégéjszakaszámot az év első kilenc hónapjában. Mindezt úgy, hogy 2021-ben hosszabb ideig tartottak a lezárások, mint a tavalyi első kilenc hónapban.

Hungarospa Prémium Zóna vízesésA bevételek terén a korábban kalkulálthoz képest a strandfürdő tekintetében volt némi csökkenés, amit azzal indokolnak, hogy májusban és júniusban a védettségi kártya hátrányosan érintette az újraindulás vendégforgalmát. A tervek alatt maradt az aquapark idei bevétele is. Ugyanakkor az új Prémium Zóna árbevétele sokkal jobban alakult a várnál, az első szezonjában több mint 200 millió forint árbevételt hozott. A tervezetthez képest magasabb bevételt termelt idén a termálfürdő és a gyógyászat, az Aqua-Palace élményfürdő, az Árpád uszoda, de még az ásványvíz-palackozó üzemük is.