• A héten átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum strandjához kapcsolódó Prémium Zónát, ami csaknem 3,5 milliárd forintból valósult meg.

  • Készült egy látványos videó is a hajdúszoboszlói újdonságról.

A szabadtéri élményfürdő részleg átadóján Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere jó receptnek nevezte az állam, az önkormányzat és a vállalkozók összefogásával megvalósuló fejlesztéseket. Hajdúszoboszlón nem öncélúan fejlesztenek, a turistáktól érkező jelzésekre is figyelnek – tette hozzá a szakember, aki hosszú éveken át a Hungaroispa Zrt. vezérigazgatói posztját is betöltötte..

„Egy-egy új fejlesztés, mint a mostani is, új növekedési pályára állítja a fürdőt” – mondta a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a járvány előtti évben, 2019-ben több mint 410 ezer vendég 1,35 millió vendégéjszakát töltött el Hajdúszoboszlón, ez a szám tavaly megfeleződött. Az elmúlt másfél évben szállodák sora mellett 334 magánszállás is megújult a városban, utóbbiak 2,5 milliárd forint értékben. A jövőről szólva a polgármester kiemelte az Aqua-Palace fedett csúszdapark, a szállodasort összekötő Mátyás sétány felújítását és egy konferencia központ felépítését.

Kircsi Lajos, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a most átadott Prémium Zóna egy kiegészítő szolgáltatás, amely a magasabb minőségű szabadtéri pihenésre vágyó vendégek igényeit elégít ki. A projekt egyediségét az egzotikus természeti és kulturális koncepció, valamint a különböző magassági szintű vízfelületek, vízlépcsők váltakozása adja. A fejlesztéssel több mint 2500 négyzetméter új vízfelület jött létre, a zónát egyszerre ezren látogathatják.

Az új részlegben a névadók jellegzetességeit megjelenítő három medencecsoportot – Plitvice, Tahiti és Amazonas – alakítottak ki vízesésfalakkal, levegő buzgárokkal, vízlépcsővel, vízköpőkkel, vízi bárral, és műszikla jellegű oszlopok tetejére helyezett pezsgőmedencékkel. A prémium zónában az első szezonban 30 ezer vendégre számítanak – mondta a vezérigazgató.

A hajdúszoboszlói újdonságról egy látványos videót is készített június 19-én Tóth László, amit lent láthatnak. (Érdemes a videó készítőjének a többi felvételét is megnézni).