• Június végén megnyitja kapuit a balatonfüredi Annagora Aquapark.

  • A szezonálisan üzemelő vízi élménypark szolgáltatásinak körét a jövőben gyógyászati kezelésekkel is bővítenék.

A Balatonfüreden található Annagora Aquaparkot 2006-ban nyitották meg. Azóta a nyári főszezonban a balatoni térség egyik kiemelt turisztikai desztinációjának számít, évente több tízezer, a vízi élményeket kedvelő látogatót fogadnak.

Az elmúlt év során az aquapark megkapta a gyógyfürdő minősítést. A közbeszédben a „gyógyfürdő” elnevezést gyakran a termálfürdő szinonimájaként használjuk, de ez a cím valójában olyan intézményt jelöl, ahol hidroterápiás és egyéb gyógyászati kezeléseket végeznek. Egyébként Balatonfüreden az Állami Szívkórház is évtizedek óta rendelkezik gyógyfürdő minősítéssel.

Szalayné Boulsevicz Beatrixtól, az Annagora Aquapark cégvezetőjétől megtudtuk, hogy régóta a kitűzött céljaik között szerepel a nyári szezon meghosszabbítása. „Ennek a szellemében törekedtünk olyan fejlesztés megvalósítására, amely az Annagora éves üzemelési idejét meghosszabbíthatja a húsvéti időszaktól nagyjából október végéig. Az előzetes felmérésünk szerint a gyógyfürdőkhöz kapcsolódó szolgáltatások a környéken csak a balatonfüredi Állami Szívkórházban és a pápai gyógyfürdőben érhetőek el, így az Annagora ilyen irányú bővítése nemcsak a turisták, hanem a helyi lakosok számára is érdeklődésre tarthat számot” – mondta el a cégvezető.

A fürdőben már ki is alakítottak egy gyógyászati részleget. Itt majd lehetőség lesz gyógyiszap kezelés, szénsavas fürdő, víz alatti sugármasszázs, örvényfürdő igénybevételére, kiscsoportos gyógytornára, gyógy- és svéd masszázsokra, valamint ultrahang-, vákuum-, lágylézer-, alacsony és közép frekvenciás elektroterápiára. Mindez kiegészítve a wellness részlegen található szaunákkal, gőzkabinnal és pezsgő élményelemekkel egy komplex kezelést biztosíthatnak majd a vendégek számára.

Sajnos azonban a gyógyulni, regenerálódni vágyóknak még várniuk kell az Annagora gyógyászatának a nyitására. Az elhúzódó engedélyeztetési folyamat és az üzemeltetéshez szükséges szakemberek hiánya miatt ugyanis egyelőre még nem tudják megnyitni a gyógyfürdőrészleget.

a balatonfüredi Annagora Aquapark

Ez ugyanakkor semmilyen módon nem befolyásolja az aquapark idei szezonját. Azaz a mostani idényben, június 30. és augusztus 27. között minden nap nyitva tartanak 12 óriás és 3 gyermek vízicsúszdával, Magyarország egyik legnagyobb hullámmedencéjével, valamint a wellness részlegük is a fürdőzők rendelkezésére áll.