• A főváros vonzáskörzetében is akadnak egész olcsó belépőt kínáló, de azért minősített gyógyvízzel rendelkező fürdők.

  • Ezek közül az 5 legolcsóbb belépőt kínáló termálfürdőt gyűjtöttük össze.

Pár éve, amikor olcsó belépőt kínáló termálfürdőkről írtunk, akkor általában 800-1500 forint között szóródtak a felnőtt napi belépők árai. Manapság már akkor is az olcsóbbak közé tartozik egy termálfürdő, ha a teljes árú jegyeket 2000-2500 forint körüli áron kínálják.

Megnéztük, hogy mi a helyzet Budapest környékén, amennyiben valaki olcsóbb, de minősített gyógyvízzel rendelkező fürdőt keresne. Akad azért néhány fürdő a 2000-2500 forintos ársávban a felnőtt, illetve az 1000-2000 forint körül a diák és nyugdíjas belépők esetében. Persze nem véletlenül olcsóbbak, be kell érnünk szabadtéri medencékkel, de ez azért nyáron vállalható kompromisszumot jelent.

Albertirsai Strandfürdő
A Cegléd és Monor között félúton fekvő Albertirsa fürdőjét nemrég emlegettük az újranyitásuk kapcsán. Az ötmedencés fürdő idén szeptember 3-ig lesz nyitva, de fontos tudni, hogy a hétfők mindig szünnapok. Albertirsán a felnőtt napi belépő 2450 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1800 forintba, a 4-6 évesek számára kínált belépő pedig 1300 forintba kerül.

ülőmedence az albertirsai termálstrandon

Gödi Termálfürdő
Az egész évben üzemelő strandfürdőben termálmedence, sportmedence és szezonálisan egy gyermekmedence üzemel. A felnőtt belépőjegy 2400 forint, nyugdíjasoknak, gyerekeknek, diákoknak 1700 forint, a helyi lakosoknak pedig kedvezményt biztosítanak mindegyik jegytípusból.

Göd termálfürdő

Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő
A Pest megye délkeleti részén lévő Nagykátán a fedett fürdő egész évben üzemel, az ötmedencés strandi rész pedig szezonálisan. Ami jó megoldás, hogy a strandfürdőbe külön – olcsóbban – is váltható belépőjegy. Utóbbinál a felnőtt belépő 2500 forintba kerül. Gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 2000 forint a napijegy. 2 felnőtt és 1 gyermek esetén a családi belépő ára 6000 forint, további gyerekenként 800 forint. A helyi állandó lakosokat itt is kedvezménnyel várják.

Nagykáta fürdő Pest megye

Tápiószentmártoni Strandfürdő
A Pest megye keleti részén lévő település – szezonálisan nyitva tartó – termálfürdője május 20-a óta látogatható. 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medence, 30-32 Celsius-fokos strandmedence, gyermekmedence jelenti a választékot, ami június 24-től egy hűvösebb vizű úszómedencével bővül.

Az idei szezonban a felnőtt jegy 2000 forintba, 3-18 éveseknek és a 65 év felettiek 1400 forintba kerül. 2 felnőtt, 2 gyermek esetén a családi jegy ára 5300 forint, további gyermekenként 1000 forint. A helyi állandó lakosoknak hétköznap 50 százalékos árengedmény nyújtanak.

Tápiószentmárton Termálstrand

Tóalmási Szent András Gyógyvizes Strand
A Pest megye keleti határán fekvő község fürdőjéről nemrég írtunk. Egy év kihagyás után június 10-én nyitották meg a Szent András Gyógyvizes Strandot. Mindig is a kedvező árairól volt ismert a tóalmási strand és ezt a szokásukat a fürdő felújítását követően is megtartották. A felnőtt napijegy 2000 forint. A kedvezményes jegytípusaik viszont a fenti összes fürdőnél sokkal olcsóbbak. A nyugdíjasoknak és a 14 év alattiaknak csak 1000 forint egy napi belépő. 2 felnőtt, 2 gyerek, vagy 1 felnőtt, 3 gyerek esetében a családi jegy 4000 forint, további gyerekek után pedig fejenként 500 forint fizetendő.

Tóalmás Termálfürdő