• Nyárra jó kirándulási célpont lehet az egyik felvidéki termálfürdő, ami az államhatár közvetlen közelében található.

  • Sokan esküsznek az itteni termálvíz gyógyhatására.

Szlovákia déli részén egész sok termálfürdő működik, de érdekes módon ezek többsége nem igazán ismert a magyarországi fürdőkedvelők körében. Az Észak-Komáromban, vagy más néven Révkomáromban (tehát a Duna szlovákiai oldalán) lévő termálfürdő található talán legközelebb a határhoz, ide a legkönnyebb átugrani.

Lejjebb görgetve egy térképen is láthatják: a komáromi Erzsébet hídtól alig több, mint 2 kilométerre van a termálfürdő. Ez egyébként egész évben üzemel, de a téli kapacitása kissé szűkös, így a nem helyben élőknek igazából a mostani, nyári időszakban érdemes felkeresni.

Összesen hét medencével rendelkezik a termálfürdő. Három termálvizes medence, rekreációs medence, úszómedence, oktatómedence, gyermekmedence jelenti a választékot, de egy hárompályás vízi csúszdájuk is van.

élménymedence a révkomáromi termálfürdőben

Az itteni termálvizet az összetételénél fogva a bártfai gyógyvízhez szokták hasonlítani. Ez kalcium- és hidrogénkarbonátos, nátriumot, jelentős mennyiségű brómot és szilíciumsavat tartalmazó természetes hévíz. A tapasztalatok szerint jótékony hatással van a mozgásszervi betegségek kezelésére, a csontritkulásra, a krónikus porc- és ízületi gyulladásra, a köszvény tüneteinek enyhítésére, egyes nőgyógyászati problémákra, továbbá segíti a műtéteket követő felépülést is.

Komárom Révkomárom termálfürdő

A fürdőbe idén nyáron egy felnőtt napijegy 9,5 euróba, a nyugdíjas és a gyerek belépő 7,5 euróba kerül. Jelenlegi árfolyamon átszámítva ez nagyjából 3500, illetve 2800 forintot jelent. Kedvezményt adnak a komáromi lakosoknak, ebbe beleértve a magyarországi Komáromban élőket is, számukra a felnőtt jegy 7,5 euróba, a nyugdíjas és a gyermek belépő 5,5 euróba kerül.

A termálstrand nyitásáról nemrég a helyi televízió is beszámolt. Ebben a város polgármestere többek között a fürdő fejlesztésével kapcsolatos tervről is beszél: