• A strandi részeken fákat döntött ki a szél, néhol a medencék károsodtak, de van, ahol az áramszünet jelenti a problémát.

  • Egyes helyeken már elhárították a viharkárokat, de zárva tartó fürdőkre is akad példa.

A tegnap délutáni, esti vihar egyes településeken komolyabb károkat is okozott. S ez alól néhány termálfürdő sem jelentett kivételt. Emiatt a Nagyszénási Parkfürdőben reggel a nyitáskor még nem tudták beüzemelni az összes medencét, de még délelőtt elhárították a problémát, azóta már teljes a fürdő kínálata.

Alaposan elkapta a vihar Ceglédet, ahol a fürdő szabadtéri részén fákat döntött ki, ágakat tört le a nagy szél és némelyik medencét is meg kell tisztítani. A Ceglédi Gyógyfürdő munkatársai már javában dolgoznak a helyreállításon, érdemes a Facebook oldalukat figyelni azzal kapcsolatban, hogy mikor nyitnak újra. (Frissítés: az aquapark és részben a strandi medencék vasárnap óta már elérhetők!)

A Jászapátiban található Tölgyes Strandfürdőben a pénztárra dőlt egy fa. A helyi tűzoltók és a fürdő munkatársainak gyors munkájának köszönhetően viszont ma meg tudtak nyitni. Az éjszakai áramkimaradás miatt az egyik termálmedence átmenetileg nem üzemel, de már folyamatban van a karbantartása és a feltöltése. A körmedencét is hamarosan feltöltik, s a hétvégén minden fürdővendég számára ingyen biztosítják a csúszda használatát.

kidőlt fa a Tölgyes Strandfürdőben

A fentiekhez képest kisebb problémát okozott a Jászszentandrási Termálfürdő számára a vihar. Délig nem használhatták a vendégek a gyermekmedencét, amúgy rendben üzemel a fürdő.

A Kiskunmajsát érintő áramkimaradás miatt a Jonathermál fürdőben a kültéri medencék élményelemei nem üzemelnek. Ugyanakkor a fürdő termálmedencéi és a szabadstrand használható. (Frissítés: vasárnaptól már elérhető a teljes kínálat!)

Szigetváron komolyabb problémát okozott a vihar, emiatt a város gyógyfürdőjét ma nem tudták megnyitni. A hiba elhárítása sajnos több napot is igénybe vehet. Áramszünet miatt szintén nem üzemel Lakitelken a Tősfürdő. (Frissítés: vasárnap délután újranyitott a Tősfürdő).