• A nyári tanítási szünet idején tart nyitva Jászboldogháza hangulatos, szépen parkosított területen fekvő strandfürdője.

  • Nincs sok medence, de a belépőjegyek árait is a kínálathoz igazították.

„Hasznosítják a tavaly fúratott artézi kút meleg vizét! Jászboldogházán ebben a hónapban fogtak hozzá a strandfürdő építéséhez. Az idén egy felnőtt és egy gyermek medence készül el, amelyet majd az artézi kút 38 Celsius fokos vizének felhasználásával üzemeltetnek. A lakosság társadalmi munkával segíti a fürdő létesítését” – írta 1968. július 12-én a Szolnok Megyei Néplap. Még azon a nyáron újra beszámolt a napilap a fürdőről, 1968. augusztus 16-án ugyanis már a nyitásról írtak: „Augusztus 20-án adják át a 300 ezer forintos beruházással épült strandfürdőt Jászboldogházán. A lakosság százezer forint értékű társadalmi munkával segítette a fürdő építését”.

Így indult tehát 55 évvel ezelőtt a Jászboldogházi Strandfürdő története. A kis fürdő azóta is üzemel nyaranta és már kemping is kapcsolódik hozzá. Nem vált nagy fürdőkomplexummá, de sokan pont az ilyen fürdőket keresik, nekik nagyon jó választás lehet.

Jászboldogháza község a Jászság déli részén, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye határán található. Jászberénytől délre 15 kilométerre, Szolnoktól nagyjából 35-40 kilométerre északra. A település fürdőjét könnyű megtalálni, a messziről látható víztornyot érdemes keresni.

A Jászboldogházi Strandfürdőt idén június 17-én nyitották meg és a nyár végéig várják a vendégeket. A medencekínálatuk 30 méter hosszú és 10 méter széles nagy medencéből, gyerekmedencéből, ülőmedencéből áll.

gyerekmedence a Jászboldogháza strandon

A jászsági termálfürdők között most a legolcsóbb jegyárakat biztosítják. Az idei szezonban a felnőtt belépő 1500 forint, a diák és nyugdíjas jegy 1200 forint, 4-14 évesek számára pedig 900 forintért váltható belépő. Két felnőtt és két 14 év alatti gyermek számára 4500 forintért kínálnak családi belépőt.

A nyitvatartásuk kicsit rendhagyó, hétköznapokon ugyanis 13 órakor nyitnak. Hétvégén már lehet korábban is érkezni, akkor 9 órától látogatható a fürdő és mindegyik nap 19 órakor zárnak. A helyi lakosok számára pedig egy nagyon szimpatikus kedvezményt biztosítanak. Nekik ugyanis hétfőn már 9 órától megnyitják a fürdőt és aznapra nem kell belépőt váltaniuk.

nagy medence a Jászboldogházi Strandfürdőben

Hamarosan egy jó kis programot is tartanak a fürdőben, ugyanis július 8-án, szombaton rendezik meg a Boldogházi Strand Napját. Ekkor főzőversennyel, pálinkaversennyel, strandröpladba kupával várják a vendégeket. Az este sztárvendégei pedig Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint Sipos F. Tamás lesznek.

Jászboldogháza termálfürdő

A jászság többi termálfürdőjéről itt olvashat.