• Közel egymilliárd forint értékű beruházás veszi kezdetét a Gyulai Várfürdőben.

  • A megújult és kibővített épületrészt várhatóan jövő év áprilisában vehetik birtokba a vendégek.

Ma hivatalosan is elkezdődött a „Gyulai Várfürdő szolgáltatás- és kapacitásbővítése” című pályázat következő projekteleme, a főépület átalakítása és bővítése mintegy 1000 négyzetméteren, amely tovább fogja erősíteni Gyula szezonon kívüli kínálatát – számolt be róla Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

A munkálatok során a vendégek rendelkezésére álló pihenőtér 180 négyzetméteres bővítésével az épület homlokzata a Lovarda felől az AquaPalota nyaktagjáig kibővül egy azonos szélességű, modern, acélvázas szerkezetű üvegfalú hozzáépítéssel, amelynek tetejére látványos külső árnyékoló lamellák kerülnek.

Az egykoron reumatológiai szakrendelésként üzemelő épületszárnyban dolgozói öltözőket alakítanak ki közvetlen dolgozói beléptetéssel, új gazdasági bejárattal, raktárakkal, mosodával. Áthelyezik a gyógymasszázst és modern recepciót, várót, letisztult betegútvonalakat alakítanak ki – 14 masszázsfülkében tudják majd ellátni a gyógyulókat.

a Gyulai Várfürdő fejlesztésének látványterve

A Gyulai Várfürdőben kialakítanak egy mai kornak megfelelő, 80 négyzetméteres, üvegfallal leválasztott, egy időben akár hat vendég fogadására is alkalmas, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal tarkított relax beauty masszázsszalont, amely páros masszázs igénybevételére is alkalmas lesz. A koedukált vendégöltöző 370 öltözőszekrénnyel és új mosdóblokkokkal bővül, emellett a főépületből könnyen elérhető gyorsbüfé/pizza-pasta látványkonyha is épül a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel, speciális konyhatechnológiai berendezésekkel.

a Gyulai Várfürdő fejlesztésének látványterve

A főépület átépítése a szerződés szerint tíz hónapot vesz majd igénybe, a megújult és kibővített épületrészt várhatóan jövő év áprilisában vehetik majd birtokba a vendégek. A nyílt közbeszerzési eljárás lezárult, a kivitelező a gyulai Futizo Kft., a projekt költsége nettó 938 millió forint, amelynek 90 százalékát fedezi a pályázati támogatás. A projekt a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásával valósul meg.