• Az 50 kilométerre található gyógyfürdőben olcsóbb belépőt vásárolhatnak a móri nyugdíjasok.

  • Az önkormányzat évek óta biztosítja ezt a támogatást.

Azokon a településeken, ahol termálfürdő is működik, ott a belépők árából általában kisebb-nagyobb kedvezményt biztosítanak a helyi lakosoknak. Sok példát lehetne erre mondani, egyet kiragadva: a héten újranyitott Csepeli Strandfürdőben a kerületi lakosok olcsóbb belépőt válthatnak, a csepeli nyugdíjasok pedig minden hétköznap délután három órán át ingyen látogathatják a termálfürdőt.

Az már jóval ritkább, ami Móron már évek óta bevált gyakorlatnak számít. Helyben nincs termálfürdő, de még a szomszédos településeken sincs, viszont az önkormányzat támogatást biztosít azoknak a nyugdíjasoknak, akik az 50 kilométerre lévő komáromi Brigetio Gyógyfürdőt keresik fel.

A Mórmost.hu híre szerint az önkormányzat 2024-ben is megtartja ezt a jól bevált támogatási formát. Az adatok alapján sokan élnek vele, idén január 1. és november 23. között 1193 fő, móri állandó lakosú nyugdíjas vásárolt kedvezményes belépőt a Brigetio Gyógyfürdőben.

A konstrukció lényege, hogy a város – hétköznapokon – 700 forinttal kiegészíti a fürdőbelépők árát. Jelenleg egy nyugdíjas belépőt 3000 forintért kínál a gyógyfürdő, ami a móri nyugdíjasoknak így 2300 forintba kerül. A támogatás meghosszabbításáról szóló önkormányzati előterjesztés szerint a Brigetio Gyógyfürdő jövőre nem emel a belépőkön, így 2024-ben is 700 forinttal egészítik ki a jegyárakat.

szabadtéri medence a Brigetio Gyógyfürdőben