• Szombattól téli leállás kezdődik a kedvező jegyárairól ismert Tóalmási Szent András Gyógyvizes Strandon.

  • Az üzemszünet egy hónapig tart, viszont szilveszter előtt 2 napra újranyitnak.

Budapesttől nagyjából 55 kilométerre, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán található Tóalmás. A községben az 1970-es évek óta működik egy termálstrand, ami sokáig csak szezonálisan üzemelt. Azonban egy fürdőfejlesztésnek köszönhetően 2023-tól – a téli leálláson kívül – már egész évben üzemelnek.

Az említett téli üzemszünet szombattól kezdődik és január 15-ig fog tartani. Ugyanakkor a két ünnep között újra megnyitják a fürdőt, így lehetőséget biztosítanak még idén egy kis év végi lazításra. Erre majd december 29-én (pénteken) és december 30-án (szombaton) kerül sor.

A minősített gyógyvízzel rendelkező, szabadtéri medencés fürdő továbbra is rendkívül kedvező jegyárakat kínál. A felnőtt belépő 2000 forintba, a gyermek és nyugdíjas jegy csak 1000 forintba kerül és majd a januári újranyitást követően is ezek maradnak érvényben.

Egyébként a fürdő fejlesztése során a régi medencéket felújították, új pancsolómedencét alakítottak ki, ami nyáron használható. Ezen felül korszerű vizesblokkal és új öltözőkkel is bővült a fürdő, ráadásul gyógyászati kezelésekkel is szeretnék bővíteni a szolgáltatások körét. Utóbbiaknak köszönhetően később akár a gyógyfürdő címet is megszerezhetik.

Tóalmási Termálfürdő strandmedence
A megye egy másik fürdője pedig jövőre gyógyhely minősítést kaphat. Erről itt olvashat részleteket.