• Egyre kevesebb van belőlük, de még mindig akadnak olyan termálfürdők, ahol egy felnőtt belépőt 2000 forintnál olcsóbban is megkaphatunk.

  • Térképen is mutatjuk, hogy az országon belül merrefelé találhatók ezek a termálvizes fürdők.

Manapság már a 2000 és 3000 forint közötti teljes árú fürdőbelépők is az olcsóbbak közé tartoznak. Azonban még az elmúlt másfél-két év jelentős áremelkedései után is vannak olyan termálfürdők, ahol 2000 forint alatti jegyárakkal is találkozhatunk – méghozzá a teljes árú belépők esetében.

Némelyik fürdőben ezek az árak a hét bizonyos napjain, esetleg csak akciósan, vagy éppen a téli szezon idején érvényesek. Ugyanakkor mindegyik fürdő még ennél is kedvezőbb jegyárakat kínál a diákok, nyugdíjasok, vagy éppen a helyi lakosok számára.

A Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő egész évben nyitva tart és a téli szezonban egy kicsit csökkentették a jegyáraikat, amivel éppen befértek az összeállításunkba. Náluk jelenleg egy felnőtt belépőjegy 1980 forintba kerül, a nyugdíjasok pedig 1530 forintért válthatnak napijegyet.

Pont tegnap emelt árat az egerszalóki Saliris Resort, s ez az emelés a fürdőkomplexumhoz tartozó Nosztalgia Strandfürdőre is vonatkozott. Ennek ellenére még mindig 2000 forint alatt maradt a felnőtt napijegyek ára, hiszen 1850-ről 1950 forintra változott a jegyár. Kicsit drágul a nyugdíjas napijegy is, ami most 1550 forintba kerül.

A fedett fürdőrésszel is rendelkező Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógyfürdő (lenti képen) a legjobb ár-érték arányú termálfürdők közé tartozik. A napi belépőjegy 1800 forintba kerül, a nyugdíjas belépő ára pedig 1450 forint. Szintén 1800 forintos felnőtt jegyárat kínál a Nagyszénási Parkfürdő is, itt a nyugdíjas napijegy ára 1100 forint.

Püspökladányi Sárrét Kincse fürdő beltéri medencéje

A Békési Gyógyfürdő egész évben várja a fürdőzőket, náluk teljes áron egy belépő 1740 forint, nyugdíjasoknak 1380 forint. Viszont kizárólag hétköznap tartanak nyitva.

Jó választás lehet a Hajdúszoboszló közelében található Kabai Városi Gyógyfürdő. A mostani téli idényben keddtől vasárnapig 12 és 18 óra között tartanak nyitva. A rövidebb nyitvatartás miatt viszont a délutáni jegyárak érvényesek, azaz egy felnőtt belépő – a nem helyi lakosoknak – 1600 forintba, a nyugdíjas belépő 1200 forintba kerül.

Kabai gyógyfürdő termálmedencéje

A szintén téli üzemrend szerint működő Nádudvari Gyógyfürdő kicsit még ennél is olcsóbb a teljes árú jegyek terén, a felnőtt belépőért 1500 forintot, a nyugdíjas jegyért 1200 forintot kérnek. Magyarország legkisebb termálfürdője található Nagybánhegyesen. Az egymedencés Bánfürdő Termálfürdő árai is kicsik, a teljes árú jegy 1300 forint, a nyugdíjas belépő 1200 forint. Azonban kizárólag péntek, szombat, vasárnap üzemel a fürdő.

A fentiek között egy dunántúli termálfürdő sem található. Azért akad két dunántúli fürdő, ahol némi kompromisszum árán szintén találhatunk 2000 forint alatti jegyárat. A Mesteri Termálfürdőben hétfőtől péntekig 1900 forint a teljes árú belépő. Viszont hétvégén és ünnepnapon ennek az ára már 3000 forint. A nyugdíjas jegy hétköznap 1500 forint, hétvégén 2500 forint. Azt fontos tudni, hogy december 27. és 29. között is majd a hétvégi jegyárak lesznek érvényben.

fedett medence Mesteri termálvizes fürdőjében

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben pedig egy szezonon kívüli akció keretében vásárolhatók olcsóbb belépők. Szerdánként és péntekenként a felnőtt napijegy 1900 forintba, a nyugdíjas jegy 1500 forintba kerül. Jövő nyárig érvényes a kedvezmény, viszont a kiemelt ünnepi időszakok kivételt képeznek, így majd a december 22. és január 7. közötti napok is. Ez azt jelenti, hogy idén már csak jövő szerdán használható ki a kedvezmény.

Ide kattintva további fürdős híreket és érdekességeket olvashat.