• A héten több szezonális termálfürdő is megnyitott; néhány fürdő már most bejelentette, hogy idén változatlan jegyárakkal várják a vendégeket; forró vizű medencés fürdőtippek; fürdőzés magas vérnyomás és túlsúly mellett; éjszakai program Hévízen.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A héten kissé hűvösre fordult az időjárás, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan termálfürdőt, ahol forró vizes medence is a vendégek rendelkezésére áll. Itt olvashat róluk.

Felvetődhet dilemmaként, hogy magas vérnyomásnál, túlsúlynál mennyire ajánlott belevágni egy fürdőkúrába. Korábban voltak olyan vélekedések, hogy ilyenkor ellenjavallt lehet. Ezért lehet érdekes, hogy egy néhány évvel ezelőtti orvosi kutatásban részletesebben is megvizsgálták ezt a kérdést. Itt megtalálja, hogy mire jutottak.

Két fürdőnyitással indult a hét, hiszen két szezonálisan üzemelő termálstrand is megnyitotta a kapuit. Borgátán mostantól az önkormányzat cége üzemelteti a fürdőt és tavalyi jegyárakkal várják a vendégeket. Jászszentandráson pedig egy előszezoni kedvezmény van érvényben, így mindössze 1700 forintba kerül egy napi belépő.

A változatlan jegyáraknál maradva: kiderült, hogy Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a termálmedencével is rendelkező Tófürdőben tavalyi jegyárakkal indul majd a szezon. Igaz, náluk az idény kezdetére még pár hetet várni kell. Sőt, Párkányban is változatlan jegyárakkal készülnek az idei strandszezonra.

Vadas fürdő Párkányban

Bővült a medenceválaszték az egyik somogyi fürdőben. Csurgóban immár a fedett úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll, így már egész jó a kínálatuk. Arra azért érdemes figyelni, hogy nincsenek nyitva a hét minden egyes napján. Jövő hónapban ismét éjszakai fürdőzést tartanak Hévízen. Ez ritka alkalom, mert évente csak kétszer tartják meg a rendezvényt. Ráadásul egy sztárvendéggel is készülnek a következő esti fürdőzésre.

Hol található az ország legtöbb gyógyvize? Melyik városban, melyik faluban, melyik megyében? Itt olvashat erről.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.