• Egy év szünet után hamarosan újranyitják a Csornai Termálfürdőt.

  • Ma kiderült, hogy milyen jegyárakat kínál a felújított fürdő.

A Győrtől 30 kilométerre található Csornán 1973-ban nyitották meg a termálvizes strandfürdőt. A létesítmény már régóta szükségessé vált felújítása 2022-ben indult el, azon a nyáron részlegesen még üzemelt a fürdő, de tavaly már nem nyitottak ki.

A felújított – továbbra is szabadtéri medencés – termálfürdő műszaki átadása idén januárban történt meg. Akkor május végi, vagy június elejei nyitást ígértek. Ma pedig a hamarosan újranyitó fürdő árlistáját is közzétették.

Ez alapján a csornai lakosoknak minden jegy- és bérlettípusból jelentős kedvezményt biztosítanak. Számukra az engedmény mértéke 16 és 41 százalék közötti a teljes árhoz viszonyítva. Így például egy helyi lakosnak a felnőtt belépő 2300 forintba, helybéli nyugdíjasoknak és diákoknak 1900 forintba kerül. A csornai nyugdíjasoknak egy állandó csütörtöki kedvezményt is biztosítanak mindössze 500 forintos belépővel.

A máshonnan érkezőknek ennél kicsit mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, hiszen nekik a teljes árú napijegy 3900 forintba, a gyermek és nyugdíjas jegy 2900 forintba kerül. Hétfőtől péntekig 16 óra után csobbanójegy is váltható 1900 forintért, illetve helyi lakosoknak 1600 forintért.

Érdemes tudni, hogy a fürdő termálvize már 1979-ben megkapta a gyógyvíz minősítést. Ez egyébként nem csoda, hiszen kimondottan magas ásványianyag-tartalmú termálvízről van szó. A csornai gyógyvíz összes oldott ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 10 ezer mg-t. Összehasonlításképpen: a legtöbb termálvíz esetében ez 1000-3000 mg/liter körül alakul.

Csornai termálfürdő felújított medence

A héten bővült az egyik somogyi fürdő medencekínálata. Itt olvashat róluk bővebben.