• Már csak néhány hónap és ismét várja vendégeit a kitűnő gyógyvizéről ismert Csornai Termálfürdő.

  • A szabadtéri medencés fürdő egy év szünetet követően – immár megújulva – nyit újra.

Ma megtörtént a Csornai Termálfürdő műszaki átadása. A fürdő várhatóan május végén, vagy június elején nyitja meg a kapuit. Erről Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere számolt be a közösségi oldalán.

A Győrtől 32 kilométerre található Csornán még 1970-ben fúratott egy termálkutat a helyi termelőszövetkezet. Erre alapozva 1973-ban nyitották meg a termálvizes strandfürdőt, aminek a vize később gyógyvíz minősítést is kapott. Nem véletlenül, hiszen ez számít országos szinten is az egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvíznek.

A fürdő adottságai tehát nagyon jók voltak, ennek ellenére hosszú évtizedeken át nem sok fejlesztést tudtak megvalósítani. A fürdő szezonálisan, a három nyári hónapban üzemelt, 2009 és 2012 között pedig ki sem nyitottak.

A gyógyvizes fürdő életében 2017-ben és 2021-ben történtek kulcsfontosságú események. 2017-ben egy felszámolási eljárás során az önkormányzat megvásárolta a fürdő vízellátását biztosító termálkutat. 2021-ben pedig állami támogatást kaptak a termálstrand felújításához, kibővítéséhez.

A tényleges kivitelezés 2022-ben indult el, de a fürdő abban a szezonban még részlegesen megnyitott. A 2023-as strandidényben viszont már – a beruházás miatt – nem üzemelt. Azaz idén egy év kihagyást követően vehetik birtokba a vendégek a megújult fürdőt.

Csornai termálfürdő felújított medence

Az egyik alföldi – termálfürdős – üdülőkomplexum friss akcióiról itt olvashat.