• A gyógyvizes medencéken, a tanmedencén, a wellness részlegen felül április 19-től már a nagy, 25 méteres úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll Csurgón.

  • Ezzel újra teljessé vált a fürdő kínálata.

Somogy vármegye délnyugati részén található Csurgó város. Az itt működő városi uszoda különlegessége, hogy gyógyvizes medencékkel is rendelkeznek. Azonban az energiaárak megugrása miatt még 2023 januárjában be kellett zárni egy időre a fürdőt.

Tavaly júniusban újranyitottak, de még nem a teljes kínálattal, csupán a két szabadtéri – különböző hőfokú vízzel töltött – gyógymedence állt a látogatók rendelkezésére. A fedett fürdőben található szaunavilág, valamint az úszó- és tanmedence akkor még zárva maradt.

2023 őszén újranyitották az emeleti szaunavilágot. Itt infraszauna, finn szauna, Kneipp-taposó, jacuzzi, sószoba, gőzkabin található. Idén év elején a tanmedencét is újra beüzemelték, április 19-től, péntektől pedig a 25 méteres fedett úszómedence is használható.

Érdemes a létesítményről tudni, hogy a termálvizük 2018-ban kapta meg a gyógyvíz minősítést. A csurgói gyógyvíz gerincbántalmak, térdízületi arthrózis, valamint balesetek, sportsérülések utókezelése esetén is hatásos, de izomlazító tulajdonsággal is rendelkezik.

A Csurgó Városi Uszoda péntek, szombat, vasárnap van nyitva, alapesetben mindhárom nap 14 és 19 óra között. Azonban most szombaton megtoldják egy kicsit a nyitvatartást és csak 22 órakor zárnak. Az esti fürdőzés idején habpartyval, szaunafelöntésekkel várják a vendégeket.

úszómedence a csurgói termálfürdőben

Itt olvashat arról, hogy nagyon kedvező jegyárakkal indította a strandszezont az egyik jászsági termálfürdő.